Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Illustrasjonsbilde: Getty Images

Illustrasjonsbilde: Getty Images

Meslingnivået i USA på det høyeste siden 2000

Nyhetsbyrået Reuters melder at meslingnivået i 2019 har steget over 667 tilfeller, som var det høyeste målte året (2014) siden meslinger ble «utryddet» i USA, i 2000.

Annons:

Den amerikanske myndigheten Center of Disease Control (CDC) fører statistikk over meslinger i USA. De meldte onsdag at nivået på registrerte meslingtilfeller i 2019 har oversteget forrige rekordår, 2014. Nå måler statstikken over 667 tilfeller i over 22 stater, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Tilfellene, som i hovedsak har forekommet i Washington State og i New York, kommer av økende grad av vaksineskepsis.

Ifølge CDC oppstår de fleste smittetilfellene ved at uvaksinerte reisende smitter andre uvaksinerte, som igjen smitter andre i lokalsamfunnene. Dersom disse smittetilfellene oppstår i områder med flere uvaksinerte, blir det større sjanse for stor spredning i lokalsamfunnet, skriver overvåkningsmyndigheten.

Hele pressemeldingen fra CDC kan du lese her.

– Verdens helseorganisasjon (WHO) meldte denne måneden at det har vært en 300 prosent økning i forekomsten av meslinger på verdensbasis, sammenlignet med de første 3 månedene i 2018. Økningen er del av en global trend sett over de seneste årene ved at flere land sliter med nedgang i vaksinasjonsrater, heter det i pressemeldingen.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Helseministeren om IKT-kritikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!