Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
ENIGE: Nå har valgkomiteen i Ylf bestemt seg. Det har ikke vært uenighet om innad om valget av lederkandidat, oppgir komiteens leder Hanne Støre Valeur. På bildet: Avstemning under Ylfs årsmøte i 2017. Foto: Arkivfoto

– Én person trer frem som den sterkeste kandidaten

Valgkomiteen i Yngre legers forening har bestemt seg for hvem de vil ha som leder. Motivasjon, kommunikasjons- og ledelsesevner har vært blant de avgjørende faktorene, røper valgkomiteens leder.

Publisert: 2019-04-24 — 09.00
LEDER: Valgkomiteen i Ylf ledes av Hanne Støre Valeur. Foto: Legeforeningen

Yngre legers forening (Ylf) velger torsdag ny leder. Hvem valgkomiteen har sett seg ut gjøres ikke kjent for før klokken tre onsdag, men innstillingen er nå klar. Det oppgir valgkomiteens leder Hanne Støre Valeur til Dagens Medisin.

– Hva har dere lagt vekt på når dere har vurdert kandidatene?

– For ledervervet har vi vurdert kandidatene etter kriterier som går både på erfaring og kunnskap innen foreningens kjerneområder, personlig motivasjon, forståelse for de ulike arenaene foreningen jobber på, samt personlig egnethet, slik som kommunikasjons- og ledelsesevner. Alle kandidatene har levert inn et «motivasjonsbrev» som vi har lagt vekt på i de vurderingene som er gjort, sier Valeur.

– Når det gjelder resten av styret har vi forsøkt å sette sammen et lag som sørger for kontinuitet både fremover og bakover, samt at det nye styret skal representere medlemsmassen bredt når det kommer til geografi, kjønn, små og store sykehus, og kompetanseområder.

Enige om valget

I tillegg til Valeur har valgkomiteen bestått av Torhild Veen og Sigurd Breder.

– Har det vært enighet innad i valgkomiteen om hvem som skulle innstilles som leder, eller har det blitt diskusjoner?

– Etter å ha vurdert de fire kandidatene opp mot kriteriene nevnt over, er det én person som trer frem som den sterkeste kandidaten. Det har heller ikke vært noen uenighet om innad i valgkomiteen.

Må ha absolutt flertall

For å vinne valget kreves absolutt flertall. Det vil si mer enn halvparten av stemmene fra de stemmeberettigede delegatene. Hvis ingen av kandidatene oppnår over halvparten av stemmene i første runde, foretas en ny runde. Dersom det likevel ikke er noen som får flertall, vil det bli et valg mellom de to kandidatene med flest stemmer. Skulle de få like mange stemmer, blir det hele avgjort ved loddtrekning.

– Ikke en sterk tradisjon for å følge innstillingen

– Ved forrige lederbytte i Ylf gikk Christer Mjåset av med seieren, til tross for at han ikke var den valgkomiteen hadde innstilt. Tror du det samme kan skje nå?

– Basert på erfaring fra tidligere år, kan vi vel si at det ikke er noen sterk tradisjon for å følge valgkomiteens innstilling til punkt og prikke, så det er å forvente at det vil bli reelle valg også i år. Det ser vi på som tegn på at dette er en engasjert gjeng med stor takhøyde for ulike meninger. Samtidig mener vi i valgkomiteen at vi har kommet frem til en innstilling med en leder, en nestleder og et styre som samlet sett vil være det beste alternativet for foreningen fremover. Det håper vi flertallet i landsrådet vil støtte oss i.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Full åpenhet om verdioverføringer

DM Arena Digital - Helseøkonomi

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!