Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
MÅ VISE FORSTÅELSE: – Jeg vil oppfordre arbeidsgiverne til å vise forståelse og gi ansatte fri når de kalles ut på oppdrag, sier samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde. Foto: Justis- og beredskapsdepartementet

Oppfordrer arbeidsgivere til å gi frivillige fri fra jobb

Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde ber arbeidsgivere være imøtekommende overfor medarbeidere som jobber frivillig med redningsoppdrag.

Publisert: 2019-04-17 — 16.38

– Det vil ha stor betydning dersom frivillige redningsmannskaper på forhånd vet om de kan få fri fra jobben for å delta i et eventuelt redningsoppdrag. Den norske beredskapen er helt avhengig av de frivillige, og jeg vil oppfordre arbeidsgiverne til å vise forståelse og gi ansatte fri når de kalles ut på oppdrag, sier samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde i en pressemelding.

Ministeren har sendt brev til arbeidsgiverorganisasjonene hvor hun anmoder arbeidsgiverne om å være imøtekommende overfor medarbeidere som er tilsluttet frivillige redningsorganisasjoner.

– De frivillige er mennesker som til daglig jobber med noe annet, og de må ta seg fri for å delta i et redningsoppdrag. De jobber alltid gratis, og bruker også i stor grad eget personlig utstyr i sin innsats. Denne dugnadsinnsatsen kommer alle i samfunnet til gode. Da er det viktig at vi legger til rette for at de får utført arbeidet raskt og effektivt, sier samfunnssikkerhetsministeren.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!