Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

MÅ VISE FORSTÅELSE: – Jeg vil oppfordre arbeidsgiverne til å vise forståelse og gi ansatte fri når de kalles ut på oppdrag, sier samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde.

MÅ VISE FORSTÅELSE: – Jeg vil oppfordre arbeidsgiverne til å vise forståelse og gi ansatte fri når de kalles ut på oppdrag, sier samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde. Foto: Justis- og beredskapsdepartementet

Oppfordrer arbeidsgivere til å gi frivillige fri fra jobb

Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde ber arbeidsgivere være imøtekommende overfor medarbeidere som jobber frivillig med redningsoppdrag.

Annons:

– Det vil ha stor betydning dersom frivillige redningsmannskaper på forhånd vet om de kan få fri fra jobben for å delta i et eventuelt redningsoppdrag. Den norske beredskapen er helt avhengig av de frivillige, og jeg vil oppfordre arbeidsgiverne til å vise forståelse og gi ansatte fri når de kalles ut på oppdrag, sier samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde i en pressemelding.

Ministeren har sendt brev til arbeidsgiverorganisasjonene hvor hun anmoder arbeidsgiverne om å være imøtekommende overfor medarbeidere som er tilsluttet frivillige redningsorganisasjoner.

– De frivillige er mennesker som til daglig jobber med noe annet, og de må ta seg fri for å delta i et redningsoppdrag. De jobber alltid gratis, og bruker også i stor grad eget personlig utstyr i sin innsats. Denne dugnadsinnsatsen kommer alle i samfunnet til gode. Da er det viktig at vi legger til rette for at de får utført arbeidet raskt og effektivt, sier samfunnssikkerhetsministeren.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Helseministeren om IKT-kritikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!