Marte Gerhardsen på vei ut av Helsedirektoratet

Etter bare ett år som divisjonsdirektør i Helsedirektoratet kan Marte Gerhardsen være på vei ut. Hun er innstilt som nummer en til jobben som ny utdanningsdirektør i Oslo kommune.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

NY JOBB. Marte Gerhardsen er innstilt som nummer en til stillingen som utdanningsdirektør i Oslo kommune. Avgjørelsen faller i bystyret 23.4. utdanningsdirektør i Oslo kommune.

Det er bystyret i Oslo som avgjør om Gerhardsen overtar stillingen med ansvar for 15.000 ansatte og rundt 90.000 elever i en etat hvor det har vært mye uro det siste året. Uenighet mellom skolebyråd Inga Marte Thorkildsen og den tidligere utdanningsdirektøren Astrid Søgnen endte med at sistnevnte måtte gå. Marte Gerhardsen er innstilt som nummer en til å overta etter Søgnen. 23. april  behandler bystyret saken. 

Marthe Gerhardsen er 47 år og utdannet statsviter. Hun har bred ledererfaring, har vært leder i Oslo AUF og har bakgrunn fra både næringsliv, politikk og bistandsarbeid.

Fra 1. mai i 2018 har Gerhardsen ledet Divisjon for analyse og samfunn i Helsedirektoratet. Da kom hun fra stillingen som daglig leder i Tankesmien Agenda.

Gerhardsen har også vært divisjonsdirektør i DNB og generalsekretær i hjelpeorganisasjonen CARE Norge.

Frem til 2008 jobbet Gerhardsen i utenriksdepartementet og hun har også aspirantkurset derfra.

Powered by Labrador CMS