Jan Petter Odden forlater jobben som fylkeslege i Oslo og Viken og blir ny fagdirektør ved Lovisenberg Diakonale sykehus i Oslo Foto: Per Corneliussen

Blir ny fagdirektør ved Lovisenberg

Fylkeslege Jan Petter Odden i Oslo og Viken slutter og begynner i ny jobb som fagdirektør ved Lovisenberg Diakonale sykehus 1. mai.  

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe med fag på sykehus igjen. Og jeg gleder meg til å jobbe på Lovisenberg, sier Jan Petter Odden i en kommentar til Dagens Medisin.

Han påpeker at Lovisenberg er et oversiktlig sykehus med gode verdier som passer godt til hans eget verdisett.

– Jeg har dessuten jobbet sammen med sykehusets direktør Tone Ikdahl tidligere, og jeg vet at hun er en god leder, sier Odden.

Brukerperspektivet er viktig
– Hva ser du på som dine viktigste oppgaver fremover?

– Med min erfaring som fylkeslege mener jeg at pasientsikkerhet og kvalitet er viktig. Ikke minst har jeg gjennom den erfaringen lært å se saker fra både pasientens side og fra helsetjenestens side. Det tar jeg med meg som en nyttig erfaring inn i den nye jobben, sier Odden.

Og han legger til:

– Jeg ønsker å ta brukerperspektivet inn i pasientbehandlingen ved sykehuset, sier Odden.

Jan Petter Odden er utdannet lege og barnelege med doktorgrad i nyfødtmedisin. Han har vært leder av Norsk barnelegeforening, og har lang ledererfaring fra helsetjenesten.

I 15 år hadde han lederstillinger ved Akershus universitetssykehus. De siste 10 årene ved sykehuset var han klinikkdirektør for Barne- og ungdomsklinikken. Etter drøye to år forlater han stillingen som fylkeslege i Oslo og Akershus, nå Oslo og Viken etter store omstillinger der.   

Powered by Labrador CMS