AMD behandles med injeksjoner i øyet. Arkivfoto Silje Katrine Robinson Foto:

BT: Helse Sør-Øst sier opp avtale om behandling av våt AMD

Helse Sør-Øst har valgt å ikke forlenge en avtale med Aleris om privat behandling av sykdommen aldersrelatert maculadegenerasjon (våt AMD), melder Bergens Tidende.  

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Avtalene mellom Helse Sør-Øst og Aleris har gått over to år, men blir sagt opp fra 1. juli, melder Bergens Tidende.

Bergens Tidende avslørte i fjor at staten fra 2010 til 2018 har betalt helsegiganten Aleris 200 millioner kroner for behandlingen gjennom åtte år.

– Vi mener at pasienter med denne kroniske sykdommen bør følges opp i offentlige sykehus og ikke settes ut på anbud, sier direktør for medisin og helsefag Jan Frich i Helse Sør-Øst til BT.

Avslutningen av avtaler om våt AMD gjelder også andre aktører.

– Vi har sagt opp avtalene med Aleris, og kommer etter 1. juli ikke til å ha avtale med andre private leverandører om slik behandling, sier Frich til Dagens Medisin.

Frich presiserer at de nye avtalene som ble tilbudt Helse Sør-Øst nå inneholdt tilbud med medikamentetet bevacizumab (Avastin) som brukes off label.

Off-label medikament
Dagens Medisin har tidligere omtalte de gamle avtalene i 2017, hvor blant annet avdelingsleder Ketil Eriksen ved øyeavdelingen på Oslo universitetssykehus mente da at bruken av midler for å kjøpe inn behandlingen var sløsing med midler, fordi avdelingen på OUS kunne tilby behandlingen langt billigere.

Blant annet fordi øyeavdelingen i Oslo da ikke brukte samme medikament, men off label-preparatet bevacizumab (Avastin) i stedet for ranibizumab (Lucentis).

Powered by Labrador CMS