MEST FORNØYDE: 52 prosent er svært eller ganske fornøyd med de digitale tjenestene av beboerne i Helse Vest. Foto: Getty Images

Flest fornøyde med digitale helsetjenester i vest

Over halvparten av innbyggerne i opptaksområdet til Helse Vest er tilfredse med tilbudet innen digitale helsetjenester. Misnøyen er størst i sør-øst.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Innbyggere i hele landet har blitt spurt hvor fornøyde de er med mulighetene for digital kontakt med helsepersonell og tilgang til egne helseopplysninger digitalt. Det er innbyggerne i opptaksområdet til det regionale helseforetaket Helse Vest som er mest fornøyde med tilbudet. Helse Vest dekker fylkene Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane.

52 prosent av de spurte svarer at de er svært eller ganske fornøyd med de digitale tjenestene i dette området.

Tilsvarende tall for beboerne i de andre regionene er:

  • Helse Nord (Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard): 45 prosent
  • Helse Sør-Øst (Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder): 36 prosent
  • Helse Midt-Norge (Trøndelag og Møre og Romsdal): 34 prosent

Flest misfornøyde i Helse Sør-Øst

Det er flest som oppgir at de er svært eller ganske misfornøyd i opptaksområdet til Helse Sør-Øst. Seks prosent er misfornøyde i Helse Vest, sju prosent i Helse Midt-Norge, åtte prosent i Helse Nord og elleve prosent i Helse Sør-Øst. 

Undersøkelsen er gjennomført av TNS Kantar Gallup, på vegne av Direktoratet for e-helse. 1 162 responderte svarte på undersøkelsen.

Flertallet ønsker digital tilgang

Undersøkelsen viser også at 82 prosent av befolkningen ønsker internettbasert tilgang til egne helseopplysninger, som informasjon om resepter og journal. Tall fra EU Special Eurobarometer viser at dette er tilnærmet samme nivå som i Finland og Danmark, men høyere enn i Sverige og gjennomsnittet i EU.

Undersøkelsen viser også at de som har benyttet digitale helsetjenester er mer fornøyde med digitale helsetjenester enn de som ikke har benyttet seg av slike tjenester.

Powered by Labrador CMS