Renate Larsen er styreleder i Helse Nord, og tar sikte på at styret kan ta stilling til hvem som blir ny administrerende direktør for helseforetaket, mot slutten av april. Foto: Helse Nord

Tar sikte på å ansette ny Helse Nord-direktør i april

Den som får jobben som ny direktør for Helse Nord må i det minste være «genuint nysgjerrig» på å bli kjent med regionen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Det er ordlyden i forslag til ansettelseskrav, som konsulentselskapet Amrop Delphi AS har utarbeidet og skal legge frem for Helse Nord-styret til uken.
Konsulentselskapet har fått oppdraget med å ansette ny administrerende direktør for Helse Nord RHF.

I desember kunngjorde administrerende direktør Lars Vorland at han gir seg som direktør.

Styret i Helse Nord RHF og konsulentselskapet Amrop Delphi AS skal møtes i styremøtet onsdag. Der får styremedlemmene anledning til å stille spørsmål og komme med innspill til rekrutteringsprosessen direkte til konsulentselskapet.

Etter påske
Amrop Delphi AS har utarbeidet en tentativ tidsplan for hvordan ansettelsesprosessen skal skje.

Tidsplanen viser at Helse Nord-styret tar sikte på å behandle ansettelse av ny direktør etter påske, mot slutten av april.

Arbeidssted i Bodø
Den nye direktøren vil ha arbeidssted i Bodø, men må påregne å reise mye i nord, og også til Oslo.

– Stillingen som administrerende direktør er krevende og forutsetter helhetlig forståelse for samfunnsoppdraget og motiverende lederskap i skjæringspunktet fag, økonomi og politikk, heter det i forslaget til ansettelseskrav, som ble offentliggjort mandag.

Må være «genuint nysgjerrig» på Nord-Norge
Ifølge forslaget til krav til hvilken bakgrunn direktøren skal ha, stilles det ingen krav til at søkeren må være fra nord. Men det heter at det er en «fordel med kjennskap til regionen». Alternativt må søkere være «genuint nysgjerrig på å bli kjent med den».

Det kreves videre høyere utdanning – gjerne helsefaglig, og erfaring eller innsikt i helsesektoren, blant flere krav.

«Må se mulighetsrommet»
Blant de personlige egenskapene som etterspørres er at den nye direktøren er inkluderende, tydelig og synlig lederskap. Vedkommende bør også være «nytenkende og løsningsorientert, se mulighetsrommet», blant annet.

Powered by Labrador CMS