VIL SVARE: Administrerende direktør Bjørn Erikstein ved OUS lover varslerne en grundig behandling og skikkelige svar Foto: Per Corneliussen

OUS-direktøren tar varselet på alvor

Direktør Bjørn Erikstein ved Oslo universitetssykehus lover at varslerne skal få skikkelig svar. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

-Jeg tar varselet på største alvor. Vi har nettopp mottatt varselet, og det er for tidlig å si konkret hvordan vi skal håndtere det, sier direktør Bjørn Erikstein ved OUS i en kort kommentar til Dagens Medisin.

Han trenger mer tid for å finne ut hvordan han skal svare ut den massive kritikken 22 leger og forskere i går retter mot sykehusets personvernombud og også mot ham selv og hans assisterende direktør i et skriftlig varslingsbrev.

Varslerne, har mer enn 100 kolleger i ryggen når de hevder at personvernombudet er en trussel mot pasientsikkerheten og at ledelsen bagatelliserer alvoret i saken.

- Det som er sikkert er at det vil bli håndtert i tråd med våre rutiner for behandling av varslingssaker og bli undersøkt grundig. Det er mitt ansvar å sørge for at både forskere, leger og annet helsepersonell får gjort jobben sin på en god måte, sier Erikstein.

Og han legger til:

- Vi skal derfor etablere arenaer og beslutningsprosesser der pasientsikkerhet og fagmiljøenes behov belyses og avveies i lys av personvern og informasjonssikkerhet.

Powered by Labrador CMS