Foto:

Sykehusstriden i Oslo: Venstre vil utrede Ullevål

– Det er snakk om summer i en størrelsesorden vi neppe kommer til å oppleve igjen når det gjelder sykehus i Norge, sier Venstres Carl-Erik Grimstad. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Venstre har landsstyremøte i Oslo denne helgen. Søndag vedtok partiet at de vil ha fullverdig utredning om fortsatt bruk av Ullevål.

– Dette er viktig for Venstre fordi Ullevål-alternativet ikke er ferdig utredet. Det er snakk om summer i en størrelsesorden vi neppe kommer til å oppleve igjen når det gjelder sykehus i Norge. Så vi må få snudd alle steiner, sier Venstres helsepolitiske talsperson, Carl-Erik Grimstad, til Dagens Medisin.

– Jeg registrerer også at det er null entusiasme i det faglige miljøet på Ullevål og Gaustad, for bruken av disse 59 milliardene. Det veier veldig tungt.

Det aller tyngste argumentet er knyttet til økonomien i dette, mener han:

– Hvis det er mulig, som noen kalkyler viser; at det er mulig å spare 20 - 30 milliarder på å få lokalene på Ullevål inn i en fremtidig plan, så har vi finansiert et par regjeringskvartaler, en fregatt og et vikingtidsmuseum på toppen av det hele.

Så langt er Venstre eneste regjeringsparti som går inn for en slik utredning.

Og Grimstad sier han er fullt klar over at han er i regjering med tre andre partier:
– Det er ikke Stortinget som skal bestemme hvordan sykehusstrukturen skal se ut, det er det Helse Sør-Øst og departementet som gjør. Men alle stortingspolitikere er klar over at risikoen ved statlige investeringer skal være minst mulig.

Venstre mener også det umiddelbart må legges til rette for et nybygg på Aker – for bydelene Alna, Stovner og Grorud.

Planene for fremtidig sykehusstruktur i Oslo er at det skal være et stort lokalsykehus på Aker, og et sykehus med både nasjonale, regionale og lokale funksjoner på Gaustad.

Det er vedtatt at Ullevål sykehus skal legges ned.

Nylig vedtok imidlertid Helse Sør-Øst at Ullevål skal «belyses» som alternativ lokalisering til Gaustad, med samme virksomhetsinnhold.
Les mer: Nå må OUS-direktøren utrede Ullevål

Senterpartiet, SV og Rødt har fremmet et forslag om at Ullevål-tomtens muligheter for å samle og utvikle virksomhetene i OUS skal utredes. De ber også regjeringen om å prioritere et nytt sykehus på Aker.

Forslaget ble fremmet i oktober. I mars er det åpen høring i Helse- og omsorgskomiteen om saken.

Powered by Labrador CMS