Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

ROLLEMODELL: Tron Simen Doksrød beskrives som en god rollemodell. I dag fikk han årets helselederpris av helseminister Bent Høie.

ROLLEMODELL: Tron Simen Doksrød beskrives som en god rollemodell. I dag fikk han årets helselederpris av helseminister Bent Høie. Foto: Vidar Sandnes

Han er årets helseleder

Tron Simen Doksrød ved Sykehuset Telemark HF får Helselederprisen 2019. 

Annons:

OSLO/FOLKETS HUS (Dagens Medisin):
– Jeg er veldig glad for å kunne overrekke NSHs helselederpris til Tron Simen Doksrød. Årets helseleder har store ambisjoner, samtidig som han er opptatt av at arbeidsmiljøet er preget av tillit, trivsel og lojalitet. Dette leves ut i praksis. Det viser resultatene fra medarbeiderundersøkelsen ForBedring, der Doksrød fikk 99 av 100 mulige poeng. Det er imponerende, sier helseminister Bent Høie.

Doksrød fikk overrakt prisen av helseminister Bent Høie og NSH-styreleder Erik Kreyberg Normann under NSHs Lederkonferanse torsdag formiddag.

Det er tolvte gang den prestisjetunge prisen deles ut.

– Vi i Norsk sykehus- og helsetjenesteforening (NSH) er stolte av å løfte fram nok en god helseleder. Denne gang er det en avdelingsleder for en anestesiavdeling, på et sykehus. Å ha som mål å bli "Norges beste anestesiavdeling" er en ambisjon som vi i NSH falt for. Når det i tillegg kan vises til gode resultater og utelukkende gode referanser, var valget enkelt, sier styreleder i NSH, Erik Kreyberg Normann.

Godt forbilde
Som begrunnelse for prisen fremhever juryen blant annet:

«Gjennom å være et godt forbilde har Simen bidratt til at legegruppen har høye faglige ambisjoner og et felleskap der engasjement for egen jobb og sykehuset som helhet preger yrkesutøvelsen. En av avdelingens overleger disputerer etter planen for doktorgrad våren 2019».

Det fremheves videre at det ved avdelingen er et strukturert opplegg for både LIS og overlegenes kompetanseutvikling, blant annet med gode strukturerte fagkvelder og offensiv sub-spesialisering. Spesialitetskomiteen har berømmet opplæringssituasjonen for LIS på STHF gjennom flere år, og rekrutteringskraften i avdelingen er meget god.

«Simen er en god rollemodell både som utøvende anestesilege og leder. Det er en utpreget vinnerkultur i avdelingen, der talenter som vil og kan, gis støtte til utvikling, skriver juryen.  

Hans posisjon på STHF står ifølge vurderingen er sterk, og hans ledelse preges av en sjelden balanse av pasientfokus, faglig spesialistfokus og helhetstenkning til pasientene og sykehusets beste.

– Dette er veldig overraskende, for jeg er jo ingen profilert person og jeg er ingen toppleder. Jeg må bare takke så mye. Sjokkert er jeg, men dette er veldig hyggelig, sa prisvinneren da han mottok prisen.

Kommentarer

 • T.a 07.02.2019 13.15.38

  Hadde forventa Hansen "granskeren" for hans utrolige arbeid på akuttmottake i Helse Bergen. Men helt sikkert en fortjent vinner selv om eg er sterk motstander av slike priser.

Nyheter fra startsiden

Fastlege blir ny statssekretær

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!