Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

BEKYMRET: Kristin Hovland mener at planene om utbygging ved OUS kan svekke pasienttilbudet i regionen.

BEKYMRET: Kristin Hovland mener at planene om utbygging ved OUS kan svekke pasienttilbudet i regionen. Foto: Vidar Sandnes

Frykter at nye OUS vil svekke helsetilbudet

– Kapasiteten i Oslo blir for liten og vil ikke dekke behovet, mener Kristin Hovland, leder i Oslo legeforening.

Annons:

I forrige uke ble det klart at Helse Sør-Øst, til tross for at de ønsker å "belyse" Ullevål som et alternativ, gir Oslo universitetssykehus klarsignal for planene om storsykehus på Gaustad og lokalsykehus på Aker. Det har lenge vært høy temperatur i debatten om sykehusutbyggingen.

Mandag var de nye sykehusplanene i Oslo tema for et folkemøte på Akershus universitetssykehus (Ahus) i regi av Legeforeningens regionutvalg for Helse Sør-Øst, et organ som samler Legeforeningens lokalforeninger i området, og organisasjonen Redd Ullevål Sykehus. "Hva med Akershus om alle pengene går til Oslo?" var temaet for kvelden. 

– Å bygge for smått er en dyr og dårlig løsning, sa Kristin Hovland til de rundt tretti fremmøtte. 

Lederen i Oslo legeforening er blant dem som er urolige over sykehusplanene.

– Kan høres rart ut
– Er du bekymret for at det vil gå utover Akershus om man bygger ut i Oslo?

– Ja, det er jeg, sier Hovland til Dagens Medisin.

– Det kan høres rart ut og man kan lure på om jeg har en skjult agenda, men jeg mener at vi må ha et godt helsetilbud både i Oslo, Akershus, Drammen og i resten av regionen.

Mener det er feil å forlate Ullevål
Hovland møtte også som representant for Legeforeningens regionutvalg. Hovland mener at pasientene på Østlandet vil lide fordi det ikke tenkes stort nok.

– Kapasiteten i Oslo blir for liten og vil ikke dekke behovet. Jeg er også bekymret for høye kostnader. Kostnadene har økt mye i konseptfasen man har vært gjennom det siste året og man kan regne med at det kommer til å øke etter hvert. Kostnader og drift kommer fra samme pengesekk. Det er viktig for meg at vi bruker pengene fornuftig, sier Hovland.

– Det er også viktig at vi ikke bruker pengene på bygg vi ikke trenger. Ikke å bruke de 110 000 kvadratmeterne med relativt nye bygg på Ullevål, tror jeg er feil. Jeg tror ikke man tjener det inn på salg av tomt eller effektivisering på Gaustad, sier Hovland.

– Helt avhengige av investeringer i Oslo
Administrerende direktør Øystein Mæland er imidlertid ikke redd for at OUS-utbyggingen skal gå utover Ahus.   

– Vi er helt avhengige av at det gjøres investeringer i Oslo for å etablere den kapasiteten som er nødvendig for å ta tilbake de tre oslobydelene, Alna, Stovner og Grorud, som i dag får spesialisthelsetjenester på Ahus, sier Mæland til Dagens Medisin.

– Det er bestandig noen utfordringer, men jeg opplever ikke at det ene utelukker det andre i denne saken.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!