Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Pasientsky vil ikke kommentere oppkjøpsforsøk

Styrelederen i Melin Medical og Melin Collectors ble hyret inn som oppkjøpsrådgiver for Pasientsky.

Annons:
Johan Bernt Michelsen, styreleder i Melin Medical.
Foto: Privat

Jesper Melin har tidligere understreket at det er vanntette skiller mellom selskapet Pasientsky på den ene siden, og Melin Medical og Melin Collectors på den andre siden. Likevel var det styreleder i Melin Medical og Melin Collectors, Johan Bernt Michelsen, som hadde rollen som oppkjøpsforhandler da Pasientsky ønsket å overta journallevererandøren Aspit.

Les også: Pasientsky har forsøkt å kjøpe opp flere konkurrenter

Dagens Medisin har spurt både Michelsen og ledelsen i Pasientsky om hva som var bakgrunnen for dette.

– Jeg har ingen formell rolle i Pasientsky. Følgelig kan jeg heller ikke uttale meg om selskapets virksomhet. Men det er offentlig kjent at Pasientsky i fjor vår kjøpte Hove Medical AS. Jeg var involvert i denne M&A-(fusjoner og oppkjøp, red.anm.) prosessen som ekstern rådgiver, et fagfelt jeg har jobbet med i snart 15 år. Jeg er blitt fortalt at Dagens Medisin mottok pressemelding om transaksjonen, men valgte å ikke omtale saken, skriver Michelsen i en e-post til Dagens Medisin.

Vil ikke kommentere møter
– For å unngå nye oppkonstruerte påstander fra Dagens Medisin har jeg fått tillatelse av daglig leder i Pasientsky til å opplyse om min tidligere involvering med Pasientsky. Jeg har ingen formelle roller i Pasientsky. Min tidligere involvering med Pasientsky har vært gjennom mitt bidrag som rådgiver i oppkjøpsprosesser og da utelukkende på det finansielle og tekniske knyttet til transaksjonen og ikke på det operasjonelle. Jeg kan ikke uttale meg detaljert om møter eller samtaler som kan ha funnet sted siden jeg anser det som forretningsmessig uetisk å formidle slikt til utenforstående, skriver han videre.

Les kronikk: Feil fremstilling av Melin Medical

– Konsentrerer oss om kundene
Hverken eieren av Pasientsky, Jesper Melin, eller daglig leder i selskapet, Søren Hveisel, ønsker å kommentere oppkjøpsforsøkene overfor Dagens Medisin. Vi har blant annet spurt hvorfor det var viktig for selskapet å kjøpe konkurrenter, og bedt dem kommentere på om trusler om prisdumping er vanlig fremgangsmåte i slike saker.

– På nåværende tidspunkt ønsker vi ikke å gå inn i eller kommentere på flere debatter i mediene, da vi må fokusere på det som er viktigst for oss, nemlig å utvikle og levere god software til våre kunder, skriver Hveisel i en e-post til Dagens Medisin.

 

Relaterte saker

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Har kontrollert helsevesenets ressursbruk i 25 år

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!