Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Geir Jørgen Bekkevold (KrF) blir ny leder i Helse- og omsorgskomiteen

Bekkevold (56) har sittet på Stortinget for Kristelig Folkeparti siden 2009. Han er utdannet teolog og har jobbet som prest og vært lokalpolitiker i Telemark før han kom inn på Stortinget.

Annons:
Geir Jørgen Bekkevold
Foto: Stortinget

Han overtar jobben som komiteleder etter at KrF gikk inn i regjeringen og Olaug Bollestad (KrF) ble landbruks- og matminister familieminister. Han har erfaring fra Kommunal- og forvaltningskomiteen hvor han satt fra 2009 til 2011. Da var han blant annet partiets talsmann for spørsmål knyttet til blant annet kommunal- og regionalpolitikk, boligpolitikk og asyl- og innvandringspolitikk. Han har ved flere anledninger engasjert seg spesielt i saker om asylbarn som er født og oppvokst i Norge.

I 2011 gikk han over til Kontroll og konstitusjonskomiteen.  Som saksordfører i denne komitéen, fikk Bekkevold i september 2012 oppdraget med å lede Stortingets kontroll av regjeringens oppfølging av 22. julikommisjonen.  Fra 2013 har Bekkevold vært første nestleder i Stortingets familie- og kulturkomite.

Viet homofile
Det skapte splittelse i KrF etter at Bekkevold i fjor sommer viet partiets kommunikasjonssjef Mona Høvset og hennes kvinnelige partner, Louise-Hill Vegsund. Medlemmer meldte seg ut i protest, men daværende partileder Knut Arild Hareide støttet Bekkevold og tok til ordet for at vielsen ikke burde få konsekvenser. 

Bekkevold sa den gangen at han alltid har vært opptatt av å skille rollen som prest og stortingsrepresentant. Nå skal han lede komiteen med ansvar for alt fra bioteknologi til omstridte abortspørsmål.

Bekkevold har ikke svart på henvendelser fra Dagens Medisin i formiddag.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Har kontrollert helsevesenets ressursbruk i 25 år

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!