Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Artikkelbilde

– Prisverdig med støtte

Tillitsvalgt for Overlegeforeningen ved OUS, foretakstillitsvalgt Asmund Bredeli, er glad for at Legeforeningen sentralt støtter forslag om å utrede bruken av Ullevål på nytt.

Annons:

Tirsdag sa Legeforeningens president Marit Hermansen, at det å legge ned og dele opp aktiviteten ved Ullevål, medfører konsekvenser som ikke er godt nok vurdert.

– Vi mener andre alternativer bør utredes og vurderes grundig først, uttaler Hermansen.

Bredeli peker på at Legeforeningen lokalt i Oslo universitetssykehus, fagmiljøene i sykehuset og Oslo legeforening har påpekt svakhetene i dette planleggingsarbeidet og kommet med konstruktive løsningsforslag i mange år, og sier de ikke har blitt hørt.

– Sykehusplanene slik de ligger nå, vil ikke bidra til en god og forsvarlig organisering av den faglige virksomheten sykehuset har ansvaret for. Og sykehuset har heller ikke økonomisk bærekraft til å gjennomføre prosjektet. Byggeplanene i Oslo vil få konsekvenser for legeforeningens medlemmer i hele regionen – og dels for resten av landet, sier Bredeli til Dagens Medisin.

– Det er derfor prisverdig at sentralforeningen gir sin tilslutning og støtter vårt krav om en utredning av Ullevålsalternativet for å sikre et best mulig beslutningsgrunnlag før endelig valg av totalløsning. Vi ønsker fortsatt å bidra med forslag til realistiske, gode og gjennomførbare løsninger for helheten.

Kommentarer

 • Lege 29.01.2019 19.48.02

  Her har man sittet musestille i båten for ikke å tråkke makthaverne på tærne mens lokale tillitsvalgte har stått i stormen. Først dagen før saken skal avgjøres går man ut med «støtte». Det er bare så halvhjertet og pinlig. Stakkars Bredeli som får denne klamme omfavnelsen rett før sannhetens øyeblikk.

Nyheter fra startsiden

Har kontrollert helsevesenets ressursbruk i 25 år

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!