Foto:

– Prisverdig med støtte

Tillitsvalgt for Overlegeforeningen ved OUS, foretakstillitsvalgt Asmund Bredeli, er glad for at Legeforeningen sentralt støtter forslag om å utrede bruken av Ullevål på nytt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Tirsdag sa Legeforeningens president Marit Hermansen, at det å legge ned og dele opp aktiviteten ved Ullevål, medfører konsekvenser som ikke er godt nok vurdert.

– Vi mener andre alternativer bør utredes og vurderes grundig først, uttaler Hermansen.

Bredeli peker på at Legeforeningen lokalt i Oslo universitetssykehus, fagmiljøene i sykehuset og Oslo legeforening har påpekt svakhetene i dette planleggingsarbeidet og kommet med konstruktive løsningsforslag i mange år, og sier de ikke har blitt hørt.

– Sykehusplanene slik de ligger nå, vil ikke bidra til en god og forsvarlig organisering av den faglige virksomheten sykehuset har ansvaret for. Og sykehuset har heller ikke økonomisk bærekraft til å gjennomføre prosjektet. Byggeplanene i Oslo vil få konsekvenser for legeforeningens medlemmer i hele regionen – og dels for resten av landet, sier Bredeli til Dagens Medisin.

– Det er derfor prisverdig at sentralforeningen gir sin tilslutning og støtter vårt krav om en utredning av Ullevålsalternativet for å sikre et best mulig beslutningsgrunnlag før endelig valg av totalløsning. Vi ønsker fortsatt å bidra med forslag til realistiske, gode og gjennomførbare løsninger for helheten.

Powered by Labrador CMS