NY STYRELEDER: Nils Fredrik Wisløff (67) blir i dag utnevnt som ny styreleder ved Sykehuset Østfold Foto: Vidar Sandnes

Nils Fredrik Wisløff (67) blir ny styreleder ved Sykehuset Østfold

Wisløff overtar styrevervet etter at nåværende styreleder Marianne Fålund går av etter bare ni måneder.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

I et foretaksmøte for sykehuset senere i dag, blir etter det Dagens Medisin erfarer, Nils Fredrik Wisløff (67) utnevnt som ny styreleder.

Wisløff er utdannet cand. polit og har bred ledererfaring. Han er nå pensjonist og deltidsansatt i Helse Sør-Øst med styreverv i og utenfor foretaksgruppen. Wisløff har tidligere vært direktør i KS, rådmann i Lier og Drammen, fylkesrådmann i Vestfold, ekspedisjonssjef i Helse- og omsorgsdepartementet og administrerende direktør i Vestre Viken.

Han har hatt flere oppdrag i utvalg og styrer, blant annet styreleder i Helse Sør og i Regjeringens samhandlingsutvalg.

Siviløkonomen Marianne Fålund som nå går av som styreleder fordi hun har fått ny jobb i NAV, fikk en kort men hektisk karriere som styreleder ved Sykehuset Østfold. Hun overtok i februar, og allerede i april måtte hun forhandle frem en sluttavtale med daværende direktør Just Ebbesen. Etter mye kritikk og mistillit fra ansatte, valgte Ebbesen å trekke seg.

To nye ledere
Dermed får det nye sykehuset på Kalnes i Østfold i løpet av kort tid både nye direktør og ny styreleder. Tidligere legepresident Hege Gjessing ble tidligere i høst ansatt som ny direktør. Mens Wisløff begynner som styreleder umiddelbart, begynner Gjessing først på nyåret.

Powered by Labrador CMS