NY JOBB: Tor Ingebrigtsen starter i ny jobb i januar. Foto: Jan Fredrik Frantzen

Tor Ingebrigtsen har fått professor-jobb

Tidligere sykehusdirektør ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), Tor Ingebrigtsen, skal nå forske på blodårer.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Jeg er glad for å få denne muligheten og gleder meg til å jobbe med oppgaver innen forskning og undervisning som alltid har interessert meg. Blant annet ser jeg fram til å ha mer studentundervisning, og jeg setter stor pris på å jobbe sammen med ungdom. Det gir meg også mulighet til utvidet forskning på områder jeg har drevet med hele tiden, og sammen med forskningsgruppa jeg er en del av, sier Tor Ingebrigtsen til UiT.no.

Han starter i sin nye jobb i januar.

Tor Ingebrigtsen annonserte i februar i år at han skulle gå av som direktør. Han begrunnet avgangen med at han hadde oppnådd de prosjekter og prosesser som han hadde blitt bedt om å gjennomføre. Som følge av trussel-saken trakk senere hele toppledelsen ved UNN seg med umiddelbar virkning. Også Ingebrigtsen, som hadde sagt opp, gikk fra jobben med umiddelbar virkning da det ble kjent at han sto bak truslene mot styreleder Marianne Telle.

Lukrativ avtale
Da han takket ja til direktørjobben i 2007 ble det inngått en avtale som har sikret Ingebrigtsen nesten 1,9 millioner kroner ut året, samt studiepermisjon denne høsten. Etter det betaler UNN 85 prosent av lønnen han hadde som direktør fram til han velger å pensjonere seg.

Sluttavtalen innebar at han ville være sikret en «retrettstilling» som professor ved UiT når han sluttet som UNN-direktør - en stilling som skulle betales av UNN. Men avtalen var ukjent for UiT, og det var lenge uklart om Ingebrigtsen skulle jobbe som professor ved Universitetet i Trømsø eller som rådgiver ved UNN. Nå er det altså klart at han får professoratet.

Forske på blodåresykdommer
Ingebrigtsen skal blant annet forske på blodåresykdommer i hjernen, med utgangspunkt i data innsamlet fra Tromsøundersøkelsen.

– Det er en innsamling jeg var med på å planlegge, parallelt med at jeg jobbet som direktør på UNN. Jeg skal også jobbe med nasjonalt kvalitetsregister for ryggkirurgi, som jeg var med på å starte, og som jeg har fulgt med stor interesse siden, sier Ingebrigtsen.

– Jeg er glad for at Tor Ingebrigtsen begynner i et professorat ved UiT. Han er en god og inspirerende underviser og forsker, og representerer solid kompetanse i sitt eget fagmiljø og i hele Det helsevitenskapelige fakultet, sier rektor Anne Husebekk.

«Ingebrigtsen får ordinær lønn basert på hans kvalifikasjoner og den professorstillingen har tiltrer. Det er avtalt at UNN vil dekke lønnskostnader, inkludert sosiale utgifter og arbeidsgiveravgift. Det er ikke uvanlig at stillinger ved UiT finansieres av samarbeidspartnere og andre finansieringskilder, og dette er ordning UiT har gode erfaringer med», skriver UiT på sine nettsider.

Powered by Labrador CMS