Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Strid i juryen om maktvinner

Lisbeth Normann tok dissens i juryen som valgte å utpeke Stoltenberg-familien som mektigst gjennom 20 år i norsk helsetjeneste. Se hvilke andre kandidater som var aktuelle.

Annons:

I anledning Dagens Medisin 20 års jubileum har avisen, ved hjelp av en frittstående jury, valgt å utpeke den mektigste gjennom 20 år. Lisbeth Normann, Torgeir Micaelsen, Hege Gjessing og Nils Fredrik Wisløff har sammen med DM-journalist Anne Hafstad utgjort juryen.

Flertallet av juryen valgte å løfte frem hele Stoltenberg-familien som vinner av kåringen. Samlet sett mener juryen disse fem har preget Helse-Norge gjennom 20 år mer enn noen annen.

Se videointervju med Jens og Camilla Stoltenberg rundt kjøkkenbordet i barndomshjemmet

– Jens Stoltenberg har vært statsminister i åtte av disse 20 årene i en flertallsregjering. Han var i tillegg en av arkitektene bak en av de største enkeltomstillingene i norsk helsetjenestene da sykehusene endret eier og styringsmodell. Camilla Stoltenberg har blitt en ruvende skikkelse i norsk helsepolitisk embetsverk. Thorvald og Ninni Stoltenberg har på sin måte preget norsk rusdebatt så mye at de la forarbeidet til at det i dag nesten er konsensus rundt synet på hvordan rusavhengighet skal møtes, grunngir tidligere Ap-politiker Torgeir Micaelsen.

– Ikke rettferdig
Men tidligere statssekretær Lisbeth Normann (H), mener det er urettferdig å sette en hel familie opp mot enkeltpersoner. Hun mener nåværende helseminister Bent Høie hadde vært en bedre vinner. Høie kom på andreplass i juryens samlede vurdering.

– Man kan ikke sammenligne en hel familie med én statsråd. Det viktigste argumentet er at Bent Høie, som den lengstsittende helseministeren, har gjennomført mange viktige ting i sin periode. Det har vært en historisk satsing på barn og unges helse, psykisk helse og rusomsorg, sier Normann, som viser til at Høie også har lang fartstid på Stortinget.

Før juryen landet på Stoltenberg-familien ble også flere andre navn diskutert; tidligere departementsråd i HOD Anne Kari Lanse Hasle, nåværende departementsråd Bjørn-Inge Larsen, tidligere ekspedisjonssjef Vidar Oma Steine og tidligere helseminister Dagfinn Høybråten.

Se juryens begrunnelser i videoen i toppen av artikkelen!

Er du enig eller uenig med juryen? Si din mening i kommentarfeltet.

Kommentarer

 • Vidar Rødsjø 07.12.2018 19.27.01

  Hva om Dere hadde brukt tiden på det som er ment innenfor helse fremfor dette tullet.

Nyheter fra startsiden

Helseministeren om IKT-kritikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!