MÅ KUTTE: Administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal må spare for å kutte kostnader. Foto: Helse Møre og Romsdal

Sykehus må betale lønn med kreditt

Styret i Helse Møre og Romsdal vil kutte 200 årsverk i helseforetaket.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Den økonomiske situasjonen er svært alvorlig, sier styreleder Ingve Theodorsen, som på styremøtet tirsdag ga klar beskjed til styret om at det kreves strakstiltak, skriver NRK Møre og Romsdal.

Det innebærer å kutte 200 årsverk i helseforetaket.

En ekstern kontrollgruppe skal nå hjelpe ledelsen i helseforetaket å gjennomføre nedbemanningen.

Nils Kvernmo, styremedlem og eierrepresentant i Helse Midt-Norge, mener dette er viktig for å sikre at dette blir gjennomført.

– Vi snakker om pasientbemanning og arbeidsplassene til folk. Det kommer til å bli svært krevende, sier han til NRK Møre og Romsdal.

– Sender penger før jul
Årets kassakreditt på 356 millioner kroner er allerede brukt opp. Ettersom foretaket trenger 50 millioner i kreditt for å dekke lønn til ansatte og til andre utgifter, har moderforetaket Helse Midts direktør Stig Slørdahl lovet å sende penger sørover før jul.
 – De vil få driftsmidler til å kunne betale lønn, det kan jeg garantere, sier Slørdahl til NRK.
De kommende tre årene må Helse Møre og Romsdal også spare inn rundt en halv milliard kroner for å kunne bygge det nye sykehuset på Hjelset i Molde. Sykehuset blir ett felles sykehus for Nordmøre og Romsdal. Det skal erstatte de to sykehusene i henholdsvis Molde og Kristiansund. Prislappen er 4,1 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS