Slik diskuterte juryen seg frem til maktlisten

Juryen var blant annet uenig i om det er direktøren i Helse Vest eller Helse Sør-Øst som har mest innflytelse nasjonalt. Se video!

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Juryens arbeidsmetode

Fire eksterne personer med erfaring fra helsesektoren er plukket ut av Dagens Medisin til å delta i juryen, sammen med journalist Anne Hafstad i Dagens Medisin.  Juryen har tatt utgangspunkt i en liste med cirka 150 kandidater nominert av Dagens Medisins redaksjon, supplert med kandidater fra jurymedlemmene.Poenggivningen innenfor de seks kriteriene er basert på siste seks måneder.Dagens Medisin har bedt juryen grunngi de 20 mektigste, og synliggjøre eventuell uenighet.

En jury med erfaring fra politikk, fagforeninger, helsetjeneste, forvaltning og presse har i fellesskap kåret Helse-Norges mektigste i 2018. Årets jury har bestått av Lisbeth Normann, Hege Gjessing, Nils Fredrik Wisløff, Torgeir Micaelsen og Anne Hafstad. Les mer om juryen og maktkåringen her.

Hver for seg har de fem jurymedlemmene gitt poeng til omlag 150 kandidater basert på seks ulike kriterier for makt:  formell posisjon, uformell makt, personlig innsats, faglig anseelse, personlige kontakter og gjennomslagskraft i mediene.

Les også: Her er de 100 mektigste

Etter avstemmningen var juryen samlet på et hotell i Oslo for å diskutere og grunngi sine synspunkter. Juryen var blant delt i om det er RHF-direktøren i Helse Vest eller Helse Sør-Øst som blir lyttest mest til. Se diskusjonene i videoen i toppen av artikkelen.

Les også: Derfor er disse de fem mektigste i Helse-Norge

Powered by Labrador CMS