Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

BRED MOBILISERING. Legeforeningen mobiliserer bredt for å vise hvor viktig fastlegeordningen er.

BRED MOBILISERING. Legeforeningen mobiliserer bredt for å vise hvor viktig fastlegeordningen er. Foto: Legeforeningen

«Alle trenger fastlegen»

Legeforeningen markerer fastlegedagen med en egen kampanje på sosiale medier, og legepresidenten oppfordrer alle til å slå ring om fastlegeordningen.

Annons:

– I en tid hvor det er mye oppmerksomhet rundt utfordringene i fastlegeordningen ønsket vi å vise frem den engasjerte og stolte fastlegen som hver dag gjør en god jobb for sine pasienter, sier president Marit Hermansen i Legeforeningen til Dagens Medisin.

Hun legger til at Legeforeningen ønsker å ta vare på den store entusiasmen som er blant fastlegene til tross for at ordningen er under press.

Marit Hermansen, president i Legeforeningen
Foto: Vidar Sandnes

– Det er grunnen til at vi i dag velger å markere fastlegedagen. Dere har kanskje lagt merke til at vi er mange som har på oss buttons. På min står det "Alle trenger fastlegen", sa legepresidenten under sitt innlegg på fastlegekonferansen til Helsedirektoratet i dag.

Og hun fortsatte:

“Det er ingen selvfølge at fastlegeordningen, slik vi kjenner den i dag, vil bevares de neste årene”

- Marit Hermansen, Legepresident

 

– Fastlegedagen er en markering for å skape blest om hvor viktig fastlegeordningen er, og hvor stolte vi er av fastlegene!  Og jeg synes det var en fin anledning å gjøre det samtidig med Helsedirektoratets fastlegekonferanse.

Hun forteller at Legeforeningen har fått med seg helsepolitikere, pasientorganisasjoner og mange andre gode samarbeidspartnere, og at det også er laget videoer som spres i ulike sosiale medier.

– Jeg oppfordrer alle dere som er her til å bære buttons i dag og dele bilder på sosiale medier. Tagg gjerne med #fastlegedagen og #alletrengerfastlegen. Vi vil at alle skal se de flotte bidragene!
 

Alvorlig undertone
– Det er ingen selvfølge at fastlegeordningen, slik vi kjenner den i dag, vil bevares de neste årene. Det er ingen selvfølge at du har en fastlege nær deg, med mindre noe gjøres, påpeker Hermansen.

Hun mener det er foreningens plikt og ansvar å fortelle om rekrutteringsproblemer og om erfarne fastleger som slutter. Nasjonale helsepolitikerne og befolkningen må få vite at det er en krise. De må få vite om den enorme arbeidsmengden og det store ansvaret som tynger fastlegene og kommunene, understreker Hermansen.

– De fastlegene som forlater jobben gjør det med tungt hjerte. Det er ikke entusiasmen for faget, pasientene, menneskemøtene som forsvinner. Ikke entusiasmen for selve fastlegeordningen. Men det er de lange dagene, mengden oppgaver og følelsen av å ikke strekke til, som slukker gnisten i fastlegekorpset. 

Samtidig kjenner jeg og mange med meg hver dag på et stort dilemma. For vi har også et ansvar for å bygge stolthet og framsnakke en ordning og et yrke som vi jo er så stolte av. Derfor er denne kampanjen viktig, avslutter Hermansen.  

Kommentarer

 • Fastlege SRH 06.12.2018 08.14.12

  Hvor stolte vi er? Fastlegen har ingen arketypisk identitet. Varians samles riktignok i tomrommet under FLO. Historieløse blir vi maktesløst tomme for mål, gjerne identifisert som minoriteter i det selvforskylte tomrom. Dette preger debatten om grasrota, og sperrer for unnfangelsen av et påkrevet meritokrati. Lav faglighet i akademia; kunnskapens Don Juan(junkcan). Kommuner og autodidakte kommuneleger kan neppe kvalifisere som kompass for å finne leden. Går det an å være forskjellig og likevel likeverdig? Dette spørsmålet er kanskje det viktigste i all identitetspolitikk. Men foretrekker våre identiteter tomrommet som vårt mål, heller enn å være tomme for mål? I så fall kan det i praksis ikke fødes motkulturelle identiteter. Adjø til fag, akademia og meritokrati. Intet grunnlag for paradigmatiske endringer fra et kommandosamfunn til komplekst nettverkssamfunn. På mange måter kan vi stå ved terskelen til det som Francis Fukuyama kaller en posthuman framtid, en fremtid i pakt med djevele

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!