Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Tor Arne Viksjø er administrerende direktør i DIPS.

Tor Arne Viksjø er administrerende direktør i DIPS.

Satser på IT-løsninger i kommunehelsetjenesten

Selskapet DIPS kjøper forretningsområdet Levekår fra ACOS AS.

Annons:

Programvareselskapet ACOS AS’ forretningsområde Levekår, som DIPS nå kjøper, omfatter blant annet pasientjournal for helse- og omsorgstjenesten.

Prisen er konfidensiell, men omtales som en stor satsing fra DIPS’ side.

Tidligere i år kjøpte investeringsselskapet Awilhelmsen Capital 65 prosent av aksjene i DIPS.

Millionsatsing
Nå ønsker selskapet å satse flere hundre millioner kroner de neste årene på IT-løsninger for kommunehelsetjenesten.

 – Med nye eiere i ryggen, DIPS Arena under utrulling og avtale med tre av fire helseforetak, er vi godt posisjonert for å bidra til at Norge innfrir helsevisjonen om «én innbygger – én journal», uttaler Tor Arne Viksjø, administrerende direktør i DIPS.

Han sier oppkjøpet er med på å posisjonere selskapet foran et eventuelt nasjonalt anbud innenfor kommunehelsetjenesten.

– Vi har lenge vært imponert over hva ACOS har fått til, og selskapene har to ganske sammenfallende gründerhistorier og produktporteføljer. Over tid har vi sett at deres pasientsystemer for kommunesektoren passer som hånd i hanske med DIPS sitt hovedprodukt, DIPS Arena, sier Viksjø.

 ACOS utvikler og implementerer programvare for offentlig og privat sektor. En eller flere av selskapets løsninger benyttes av over 500 virksomheter, deriblant over 250 kommuner, departementer, tilsyn, direktorater og noen private organisasjoner. ACOS' Levekår omfatter løsninger innenfor barnevern, og sosial og helsesektoren, deriblant journalsystemet CosDoc.

DIPS har brukt over en milliard kroner på å utvikle DIPS Arena, og har avtale med tre av fire regionale helseforetak, og samtlige sykehus i Helse Nord, Helse Vest og Helse Sør-Øst har avtale om bruk av selskapets hovedprodukt, DIPS Elektronisk Pasientjournal (EPJ) og Pasientadministrasjon (PAS).

Nylig ble det klart at Tor Arne Viksjø slutter som direktør og ny toppsjef er Kolbjørn Haarr. Viksjø skal fortsatt ha en rolle i selskapet.

 

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Har kontrollert helsevesenets ressursbruk i 25 år

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!