Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

UTFORDRER?: Marit Hermansen har varslet at hun stiller til gjenvalg. Visepresident Christer Mjåset har foreløpig ikke bestemt seg. Arkivfoto

UTFORDRER?: Marit Hermansen har varslet at hun stiller til gjenvalg. Visepresident Christer Mjåset har foreløpig ikke bestemt seg. Arkivfoto

Mjåset fortsatt i tenkeboksen om presidentverv

Christer Mjåset sier at han foreløpig ikke har bestemt seg for om han utfordrer Marit Hermansen som president i Legeforeningen.

Annons:

Allerede i september varslet Marit Hermansen at hun for tredje gang stiller til gjenvalg som president i Legeforeningen til våren. Christer Mjåset, som har vært visepresident siden 2017, sier han fortsatt ikke har bestemt seg for om han stiller som motkandidat.

– Lederdebatten startet veldig tidlig. Jeg har ikke bestemt meg ennå, og har behov for å avklare en del ting og ta noen runder med meg selv om veivalget videre, sier Mjåset, som er spesialist i nevrokirurgi.

– Jobber du nå med å posisjonere deg og sikre støtte før du lanserer ditt kandidatur 3. desember under tariffkonferansen?

– Nei. Jeg trenger mer tid til å vurdere hva jeg skal gjøre videre.

Les leder: «Det blir interessant å se om Mjåset kan tenke seg å vente til 2021»

Gir seg i Ylf
Christer Mjåset tok over på dagen da han av landsrådsmøtet ble valgt som leder av Yngre legers forening 16. april 2015. Valgkomiteen hadde innstilt på en annen kandidat, men Mjåset vant avstemningen.

– Jeg har hatt en veldig fin tid som leder av Ylf, men stiller ikke til gjenvalg. Jeg kommer til å ha sittet i fire og et halvt år før jeg er ferdig, og i en slik jobb som dette er det viktig at man har sin tid som LIS friskt i minne. For meg begynner det å bli for lenge siden, og det er viktig at nye krefter kommer til og jobber videre på vegne av medlemmene, sier Mjåset.

– Begivenhetsrikt
Slik oppsummerer han nær fire år som Ylf-leder:

– Det har vært en begivenhetsrik tid, ikke minst på grunn av seieren knyttet til rullerende planer og vaktfritak for gravide. Vi har også fått gjort mye bra på kommunikasjonssiden med opprettelsen av yngreleger.no og etablering av Ylf på sosiale medier. Helselederskolen og LIS-portalen som endelig kom opp nå i høst, er også viktige milepæler, sier Mjåset. 

Tre kandidater har allerede varslet styret om at de stiller til valg som ny Ylf-leder. At flere står klare til å overta jobben hans, synes Mjåset er godt nytt.

– Det er veldig, veldig positivt at så mange ønsker vervet. Det reflekterer det engasjementet som jeg opplever finnes i Ylf. Det er et fantastisk verv å ha, og de kandidatene som foreløpig har meldt seg er svært gode. Det er jeg både stolt av og glad for, for det sikrer videre kontinuitet i foreningen.

– Hva skal du gjøre nå?

– Jeg er godt i gang med en phd på OUS og skal fullføre den. Utover det vet jeg foreløpig ikke, sier han.

Relaterte saker

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Har kontrollert helsevesenets ressursbruk i 25 år

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!