Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

MÅTTE SNU: Aps helsepolitiske talsperson fikk ikke fortelle om Aps forslag foran Stortinget mandag ettermiddag.

MÅTTE SNU: Aps helsepolitiske talsperson fikk ikke fortelle om Aps forslag foran Stortinget mandag ettermiddag. Foto: Anne Grete Storvik

Ap møtte opp med forslag om 100 nye stillinger – fikk ikke slippe til

Helsepolitisk talsperson i Ap, Ingvild Kjerkol, møtte opp til legenes markering mandag.

Annons:

STORTINGET (Dagens Medisin): Med seg til markeringen, som medisinstudenter og leger arrangerte mandag ettermiddag i Oslo, hadde Ingvild Kjerkol Aps forslag til alternativt budsjett: Nemlig å øke antallet LIS1-stillinger, det som tidligere het turnus, med 100.

Fikk ikke lov
Dette ville hun gjerne dele med forsamlingen, men det fikk hun ikke lov til, av Legeforeningen.

Christer Mjåset, leder for Yngre legers forening, sier forslaget er bra, men bekrefter at Ap ikke fikk fortelle om det.

– Det gjenstår å se om det får gjennomslag. De fikk ikke si det her i dag, dette er et upolitisk arrangement, sier Mjåset om arrangementet - som for øvrig har som et uttalt mål å få bevilgninger til nye LIS1-stillinger i statsbudsjettet, ifølge Legeforeningen selv.

Mjåset sier imidlertid mandag kveld at han mente å si partiuavhengig, ikke upolitisk.

Kjerkol hadde også med flere nyheter til legene:

Vil ha 400 nye leger i ALIS
ALIS-prosjektet er et fastlønnsprosjekt der fastleger blir ansatt i faste opplæringsstillinger for å bli spesialister i allmennmedisin. Prosjektet er omtalt som en stor suksess.

I forslag til statsbudsjett ble det blant foreslått gitt 15,6 millioner kroner til ALIS Nord

Nå foreslår Ap i sitt alternative budsjett å sette av midler til 400 nye ALIS.

– Flere spesialister i allmennmedisin vil styrke fastlegeordningene, som er grunnmuren i vår felles helsetjeneste, heter det fra Kjerkol og Ap.

–Fastlegeordningen er i krise. Nye krav og endrede preferanser blant nyutdannede leger har bidratt til en rekrutteringstørke. Legene har selv lenge advart mot utviklingen. En evaluering av ordningen, presset frem av stortingsflertallet, kommer høsten 2019. Men vi kan ikke vente på den, derfor foreslår Ap en kraftig styrkning på statsbudsjettet 2019, heter det fra Kjerkol og Ap.

 

Kommentarer

 • Lege og Nmfer 06.11.2018 11.04.47

  Håpløst. Makten ligger hos stortinget, man kan ikke fornærme politikere som er interessert i å fremme forslag som støtter saken! Virker som Mjåseth ikke er interessert i politisk gjennomslag i saken, men oppmerksomhet rundt seg selv. Tror ikke vi er interessert i en leder uten politisk intelligens.

 • lege 06.11.2018 10.26.27

  Vi stiller oss opp foran Stortinget, og påstår at det ikke er et politisk arrangement? Tror heller dette dreier seg om behov for udelt oppmerksomhet.

 • Politisk engasjert medisinstudent 06.11.2018 09.51.28

  Det forundrer meg at de ikke vil slippe til partier som støtter oss.. særlig strategisk er nok ikke akkurat dette. Hadde Ap stått på talerstolen hadde de blitt bundet til masta. Legeforeningen og Ylf roter det stadig vekk til i politisk dialog.

 • Medisinstudent 05.11.2018 21.30.30

  Det stemmer vel ikke akkurat at det er et upolitisk arrangement? Spørsmålet om hvor mange LIS1-stillinger vi skal ha i Norge er vel i aller høyeste grad et politisk anliggende. Mener Mjåset kanskje at det er et partipolitisk uavhengig arrangement?

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!