Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

FIKK FORSKNINGSMIDLER: En rekke forskere fra hele landet kunne i går glede seg over at de hadde fått penger til sine forskningsprosjekter fra Kreftforeningen.

FIKK FORSKNINGSMIDLER: En rekke forskere fra hele landet kunne i går glede seg over at de hadde fått penger til sine forskningsprosjekter fra Kreftforeningen. Foto: Kreftforeningen

160 millioner kroner til kreftforskning

Kreftforeningen gir penger til 30 nye forskningsprosjekter. Mye av pengene går til prosjekter som skal finne bedre behandlingsmetoder.

Annons:

Tirsdag 30. oktober ble Kreftforeningens årlige forskningstildeling offentliggjort. 90 millioner kroner går til prosjekter som skal se på metoder for mer effektiv behandling. Rundt 70 millioner går til forskningsprosjekter som skal sørge for mer kunnskap om kreft, at flere skal unngå kreft, at kreft skal oppdages tidlig, og at flere skal få bedre liv med, og etter kreft.  

- For mange pasienter, særlig med uhelbredelig kreft, er det avgjørende at det hele tiden satses på forskning på ny behandling som gjør det mulig å kurere, holde kreften i sjakk og forlenge livet, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel i en pressemelding.

Hun legger til at det er takket være alle som gir støtte til Kreftforeningen at forskningsmidlene kan deles ut.

Immunterapi genetikk og persontilpasset medisin
Det er mange moderne og fremtidsrettede prosjekter som nå ser dagens lys takket være midler fra Kreftforeningen. Immunterapi representerer et av de største gjennombruddene innen kreftbehandling de siste årene. Ved å modifisere immunceller til å angripe kreftceller kan man instruere immunsystemet til å angripe kreftceller med stor grad av spesifisitet. Denne behandlingen (CAR T-celleterapi) har radikalt bedret prognosen blant annet for enkelte typer blodkreft.

Mange av søknadene handler om bruk av immunterapi enten alene eller i kombinasjon med annen behandling. Det er særlig immunterapi i kombinasjon stråleterapi som skal testes ut. Lungekreft er en av diagnosene som det skal forskes mest på.

Flere av prosjektene som får støtte fra Kreftforeningen er knyttet til genetikk. Er genene skrudd på og hvordan er genuttrykket i svulster og hva betyr det for prognose og valg av behandling, er noe av det norske forskere skal forsøke å finne svar på.

En rekke av prosjektene er knyttet til presisjonsmedisin eller persontilpasset medisin, men også prosjekter med fokus på radiologi og digitalisering har fått støtte.

Bruk av smarttelefon-app for egenmestring og økt livskvalitet er også noe som nå skal testes ut. Se alle prosjektene som har fått midler her.

 

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!

DM Arena-møter