Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Slik oppsummerer de «late breaking news»

Få med deg siste oppdatering fra norske eksperter på MS-kongressen, og hør intervju med tidligere UIB-stipendiat som presenterte under late breaking news i Berlin.

Annons:

BERLIN / ECTRIMS 2018: Siste sending fra den store MS-kongressen i Berlin snakker vi med Marianna Cortese, tidligere stipendiat ved Universitetet i Bergen som nå er post doc. ved Harvard University.  

Cortese presenterte en studie til en nærmest fullsatt sal, siste dag i under kongressen som har gått av stabelen i Messe Cube.

I tillegg får vi en oppdatering og kommentarer fra overlege Trygve Holmøy ved Akershus universitetssykehus og Elisabeth Gulowsen Celius ved Oslo universitetssykehus, på hva de har syntes var mest spennende under late breaking news og på kongressen generelt.

Se innslaget i spilleren ovenfor!

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Tk 13.10.2018 12.57.51

  Interessant studie vedr d vitamin. Pasienter selv sier i alle fall at de holder sykdommen i sjakk ved høydose d vitamin. For å finne årsak til ms ( som selvsagt legemiddel firma ikke er interessert i fordi det ikke er lønnsomt) må man bl a se på ulikheter mellon områder m mye ms og lite ms hvor bl a soltimer er en faktor. Nevrologer sier - glem epv - «alle har hatt det» og da er det i såfall årsak til alle sykdommer! Se på andre faktorer! Så forvirring håpe også Ullevål kan stole på resultater fra svenske studier og tilby sine pasienter rituximab ( som er blant det beste man kan få), ellers er det en oppfording til pasienter - fritt sykehus valg - be om å bli pasient hos f eks holmøy ( nevrolog og immunologi) Enig m celius - viktig å bruke penger på hvorfor ms og ikke tulle studier om det å vokse opp med katt eller fattige familier bidrar til mer eller mindre ms...

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!