Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Prisvinner Daniel Mukwege fortalte til VG at han var på operasjonssalen på Panzi-sykehuset i Bakavu da han fikk beskjed om at han var tildelt prisen: – Jeg var på operasjonssalen da det plutselig ble masse bråk utenfor, og så kom det folk inn i rommet og fortalte meg nyheten. Du kan se for deg hvor glad jeg er, sier Mukwege til VG.

Prisvinner Daniel Mukwege fortalte til VG at han var på operasjonssalen på Panzi-sykehuset i Bakavu da han fikk beskjed om at han var tildelt prisen: – Jeg var på operasjonssalen da det plutselig ble masse bråk utenfor, og så kom det folk inn i rommet og fortalte meg nyheten. Du kan se for deg hvor glad jeg er, sier Mukwege til VG. Foto: Kirkens Nødhjelp

Dr. Denis Mukwege fikk Nobels fredspris

Denis Mukwege (63) og Nadia Murad (25) får Nobels fredspris for deres kamp mot seksualisert vold brukt som våpen i krig og væpnede konflikter.

Annons:

 

Nadia Murad er selv et offer for krigsforbrytelser. Hun aksepterte ikke de sosiale kodene som tilsier at kvinner skal tie og skamme seg over de overgrep de er blitt utsatt for. Hun har vist et usedvanlig mot ved å fortelle om sin egen lidelse og tale ofrenes sak, heter det fra Nobelkomiteen.

- Mukwege er ikke bare en lege som gjør et avgjørende arbeid for kvinner i regionen, han er også en politisk aktivist som kjemper for kvinners rettigheter i samfunnet, og for beskyttelse av kvinner i krig og konflikt, det sier konstituert generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Lisa Sivertsen, i en pressemelding.

Organisasjonen har samarbeidet med Mukwege og støttet hans arbeid helt siden 1994, da han ledet et arbeid med et mobilt sykehus som behandlet kvinner med skader i underlivet etter krigsvoldtekter. Ved hjelp av krefter fra Norge blant annet, fikk han bygget Panzi Hospital og i 1999 stiftet han Panzi Foundation.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Bilde av Nils Fredrik Wisløff og Lisbeth Normann

Helse-Norges mektigste

Strid i juryen om maktvinner1

Bent Høie, Helseminister, Stortinget

Helse-Norges mektigste 2018

Bent Høie: Makten min er redusert

Helse-Norges mektigste 2018

Dette er makteliten i Helse-Norge2

Espen Remme

PENGEMANGEL I HELSE MØRE OG ROMSDAL

Sykehus må betale lønn med kreditt6

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!