Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Styrker tilsyn med IKT i helsetjenesten

I statsbudsjettet 2019 foreslår regjeringen 23 millioner kroner i økte bevilgninger til Statens Helsetilsyn knyttet til tilsyn med IKT i helse- og omsorgstjenestene og varslingsordningen.

Annons:

-Regjeringen ønsker å styrke tilsynsrollen innen IKT i helsesektoren. Derfor foreslår vi i statsbudsjettet for 2019, 23 millioner til Helsetilsynet for å bygge slik kompetanse, sier helseminister Bent Høie (H) til Dagens Medisin.

Helseminister Bent Høie vil styrke tilsynet med IKT i helsesektoren.

Samfunnet blir mer og mer digitalt. Også i helsesektoren tas digitale løsninger stadig mer i bruk. Der vi før brukte telefon eller møtte opp hos legen for å få svar på ting eller en ny resept, løses dette oftere med noen tastetrykk på telefon eller PC.

Med digitaliseringen følger også at data om oss lagres ulike steder og i større omfang enn tidligere.

–Det blir viktig at Helsetilsynet også fører tilsyn med alt knyttet til digitale helsetjenester, sier Høie.

Pengene til Helsetilsynet skal ikke bare brukes til å bygge IKT kompetanse. Deler av de 23 millionene skal brukes til utvidelse av varselsordningen.  

Den nøyaktige disponeringen av midlene til de to tiltakene er Helsetilsynets ansvar, opplyser Høie.

 

Kommentarer

 • Mett og god 04.10.2018 16.07.03

  Med økt digitalisering og økt flyt av data mellom ulike systemer, er det svært viktig både å styrke personvernet samt redusere feil raten i alle deler av helsesektoren. Det harseleres med "forstoppede lyr" i datasystemene og at helsepersonell skal ha enkel innsyn uten unødvendig og feilslått kontroll godkjennings byråkrati. Men dette er ett tveegget sverd. Systemene må være slik at man både skal kunne gjøre jobben sin forsvarlig samtidig som man ikke bryter kravene til personvern. Og i tillegg skal de ha kontrollmekanismer for å hindre feil og misbruk, blant helsepersonell Dette er da ikke enkelt. I mange tilfeller vil det gi økt byråkrati. Så blir det opp til helsemyndighetene å ha systemer som både kan gi tillit hos pasientene og behandlerne. Slik at vi kan slippe hodeløse rapporteringskrav, stivbent paragrafrytteri, mistro og hang til å vektlegge det som blir rapportert fremfor sannheten. For heldigvis, med journal og logg innsyn, til alle, så får vi nok "sannheten", under bordet,

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!