Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

ENIGE: – Vi er enige med Pasient- og brukerombudet i Oslo og Akershus i at dette forslaget ikke representerer noe nytt eller en reell satsing, sier eldrepolitisk talsperson i Ap, Tuva Moflag. Foto: Vidar Sandnes

ENIGE: – Vi er enige med Pasient- og brukerombudet i Oslo og Akershus i at dette forslaget ikke representerer noe nytt eller en reell satsing, sier eldrepolitisk talsperson i Ap, Tuva Moflag. Foto: Vidar Sandnes

– Billig av regjeringen å kalle dette et eldreombud

Eldrepolitisk talsperson i Ap mener også at forslaget om et eldre-, pasient og brukerombud ikke representerer en reell satsing på de eldre.

Annons:

Anne-Lise Kristiansen, Pasient- og brukerombud i Oslo og Akershus, går hardt ut mot regjeringens forslag om å innlemme et nytt eldreombud i dagens Pasient- og brukerombudsordning. Forslaget ble sendt på høring denne uken.

Les saken: Frykter et eldreombud vil gå utover andre pasientgrupper

Kristensen er blant annet bekymret for at den nye foreslåtte ordningen, som innebærer at alle dagens pasient- og brukerombud skal bytte navn, vil redusere andre pasient- og brukergruppers forståelse av at ombudene også er deres ombud.

– Nå ønsker regjeringen at vi, som pasient- og brukerombud, skal prioritere eldre. En slik prioritering er det Stortinget som må gjøre, noe annet vil røre ved vår uavhengighet. Vil våre stortingspolitikere virkelig det? spør Kristensen.

Eldrepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet (Ap), Tuva Moflag, gir et klart svar:

– Arbeiderpartiet tar bekymringen hos Pasient- og brukerombudet alvorlig. Vi har nylig stilt Bent Høie spørsmål om utviklingen i finansieringen av denne viktige ordningen, som ivaretar folks pasientrettigheter i møte med helse- og omsorgstjenester, sier Tuva Moflag til Dagens Medisin.  

«Ingen reell satsing»
Hun deler Kristiansen opplevelse av at dette er ikke en reell satsing på de eldre.

– Vi mener det er billig av regjeringen å kalle dette et eldreombud, når de ikke gjør annet enn å omprioritere innenfor Pasient- og brukerombudenes ansvarsområde. Vi er enige med Pasient- og brukerombudet i Oslo og Akershus i at dette forslaget ikke representerer noe nytt eller en reell satsing. Og nok engang viser det seg at «Leve hele livet» er en retorisk reform, ikke ny politikk, mener Moflag.

 

Relaterte saker

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!