Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Siste nytt om behandling av minoriteter, kreftrisiko og insulinsekresjon

Behandling av type 2-diabetes hos etniske minoriteter og sammenhengen mellom insulinbehandling og kreft, er noen at temaene som blir tatt opp av dagens ekspertpanel.

Annons:
OPPDATERT: Cecilie Wium ved Lipidklinikken (OUS) har siste nytt om insulin og kreft.
Foto: Lasse Moe

BERLIN/EASD 2018: I dagens sending fra diabeteskongressen EASD, forteller postdoktor Ahn Thi Tran ved Universitetet i Oslo, om sin studie av fastlegers behandling av type 2-diabetes hos pasienter med minoritetsbakgrunn.

Med i sendingen er Hanne Gulseth ved avdeling for Avdeling for endokrinologi, sykelig overvekt og forebyggende medisin på Oslo universitetssykehus (OUS).

Hun mener blant annet studien, med data om mer enn 10.000 pasienter, er vesentlig for å forstå behandling av type 2-diabetes hos etniske minoritetsgrupper i Norge.

I tillegg forteller Cecilie Wium ved Lipidklinikken (OUS) om en sesjon om insulinbehandling og kreft, og Gulseth oppdaterer på siste nytt om å bevare insulinsekresjon hos pasienter med prediabetes eller nydiagnostisert type 2-diabetes.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Bilde av Nils Fredrik Wisløff og Lisbeth Normann

Helse-Norges mektigste

Strid i juryen om maktvinner1

Bent Høie, Helseminister, Stortinget

Helse-Norges mektigste 2018

Bent Høie: Makten min er redusert

Helse-Norges mektigste 2018

Dette er makteliten i Helse-Norge2

Espen Remme

PENGEMANGEL I HELSE MØRE OG ROMSDAL

Sykehus må betale lønn med kreditt6

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!