Det har vært en viss spenning knyttet til om Lars Vorland skulle få beskjed av Helse Nord-styret om å gå, etter kritikken fra PwC. Men onsdag vedtok styret ved fungerende styreleder Inger Lise Strøm å ta rapporten til etteretning. Men styret er uenig mye av kritikken i rapporten. Foto: Anne Grete Storvik

Helse Nord-styret med kritikk av granskingsrapport

Styret i Helse Nord tar kun noe selvkritikk, og mener PwC-rapporten ikke er gjort grundig nok.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

BODØ (Dagens Medisin): Første sak på Helse Nord-styremøtet onsdag morgen var PwC-rapporten som gransket hvordan ledelsen i Helse Nord og UNN hadde håndtert trusselsaken.

Som kjent fikk Helse Nord og direktør Lars Vorland sterk kritikk for Helse Nords håndtering av trusselsaken, der blant andre UNN-direktør Tor Ingebrigtsen gikk av.
Les mer: PCI-dramaet i nord
I rapporten fikk Helse Nord og Vorland sterk kritikk for manglende formell ledelse og dokumentasjon.

PwC pekte på seks punkter der de mente loven var brutt.
Fungerende styreleder Inger Lise Strøm trakk i styremøtet frem at hun mener det er mye godt samarbeid i Helse Nord som ikke kom frem i rapporten, men sammen med resten av styret samstemmer også hun i at kravene til formalitet og dokumentasjon skal være  høyere enn det man så i håndteringen av trusselsaken.

Kritikken fra PwC gikk særlig på at Helse Nord styres etter en «godværsmodell» med for mange uformelle beslutningslinjer og manglende dokumentasjon på avgjørelser og møter.

– Saken er beklagelig og vi vil ikke ha en sånn sak på bordet igjen, sa Strøm. Hun erkjente videre at saken ikke var håndtert godt nok.

– Vi fikk en alvorlig sak, trusselsaken, på toppen av en annen alvorlig sak, PCI-saken, og der kunne vi vært mer årvåkne.

Men styremedlemmene stilte i hovedsak spørsmål om hvordan undersøkelsene PwC gjorde er utført.  

Styremedlem Kari Jørgensen og Svenn Are Jenssen hadde flere innvendinger mot rapporten, og begge trakk frem at kun to Helse Nord-styremedlemmer i tillegg til styreledere ble intervjuet av PwC, mens langt flere fra UNN ble intervjuet.
Også Inger Lise Strøm støttet de øvrige styremedlemmene i at alle Helse Nord-styremedlemmene burde vært intervjuet av PwC.  

Powered by Labrador CMS