Overlegeforeningen har full tillit til Hermansen

Overlegeforeningen (OF) mener at Marit Hermansen er den beste til å lede Legeforeningen i en utfordrende tid – og gir henne full tillit.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Et samlet styre ønsker Marit Hermansen som president også i en ny periode. Hun er en samlende og god leder, sier nestleder Anne-Karin Rime i Norsk overlegeforening til Dagens Medisin.

Hun ledet oss gjennom tidenes lengste sykehusstreik med både klokskap, stødighet og fleksibilitet Anne-Karin Rime, nestleder i Norsk overlegeforening

«Med klokskap og stødighet»
Rime begrunner styrets standpunkt slik:

– Hun ledet oss gjennom tidenes lengste sykehusstreik med både klokskap, stødighet og fleksibilitet. Legeforeningen tapte i Rikslønnsnemnden, men vant senere i Arbeidsretten.

Og hun utdyper videre:

– Marit ledet prosessen fra vår side på en utrolig god måte. Det endte med at Spekter og Legeforeningen ble enige om et vanskelig spørsmål for begge parter.

– En fordel

– Punkterer Hermansen en demokratisk prosess ved å gå ut med dette allerede nå?

STØTTER: – Hun ledet oss gjennom tidenes lengste sykehusstreik med både klokskap, stødighet og fleksibilitet, sier Anne-Karin Rime, nestleder i Norsk overlegeforening. Foto: Privat

– Det har jeg ingen mening om, men jeg kan ikke se annet enn at det er en fordel at hun går ut allerede nå og sier at hun ønsker å styre skuta stødig videre, sier Rime.

Hun understreker at det er styret i Norsk overlegeforening som samlet stiller seg bak Hermansens kandidatur – og at dette ikke er diskutert med foreningens landsråd.

– Her skal det være gode demokratiske prosesser frem til valget i mai neste år, sier Rime.

Powered by Labrador CMS