Allmennlegene: Støtter Hermansen

Allmennlegeforeningen mener at Marit Hermansen har gjort en god jobb som president og er en samlende leder. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Tom Ole Øren er leder i Allmennlegeforeningen og sier til Dagens Medisin at et samlet styre stiller seg bak kandidaturet til Marit Hermansen.

Hun er en samlende person og god til å involvere alle. Gjennom dette skaper hun tillit Tom Ole Øren. Leder i Allmnnlegeforeningen

– Hvorfor?

– Først og fremst på grunn av hennes personlige egenskaper. Hun er en samlende person og god til å involvere alle. Gjennom dette skaper hun tillit både internt i Legeforeningen og eksternt, sier Øren.

Han legger til at det for Allmennlegeforeningen også er en fordel at Hermansen selv er allmennlege.

– Marit Hermansen har vært en god personlig støtte for meg og for foreningen jeg leder, sier Øren.

Kontinuitet er viktig
Øren mener også det er viktig med kontinuitet i en tid hvor fastlegekrisen kanskje er den aller største utfordringen fremover.

Tom Ole Øren, leder i Allmennlegeforeningen mener Marit Hermansen har gjort en god jobb som president og ser gjerne at hun fortsetter i to år til. Foto: Lasse Moe

– Legeforeningen har jo kommet i en fastlegekrise med Hermansen ved roret?

– Ja, men årsakene til dette er sammensatte. Hun har nå bred erfaring og god kompetanse som vil komme godt med fremover, sier Øren.

Tidlig ute
Øren påpeker at Hermansen de første årene måtte bruke mye tid på sykehuslegene og legestreiken.

– Det var helt nødvendig, men det siste året har hun brukt mye av tiden sin på fastlegeordningen, og den vil også ha høy prioritet fremover.

– Hermansen går tidlig ut med sitt kandidatur, kan ikke dette punktere en god demokratisk prosess?

– Hvis det er andre kandidater, så kommer de vel raskt frem nå. Det er fullt mulig med en god demokratisk prosess. Ingen er valgt før valget faktisk har funnet sted i mai neste år, sier Øren.

Powered by Labrador CMS