Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Norske Heidi Stensmyren er president i den svenske legeforeningen. Det uklare valgresultatet skaper bekymring. Arkvifoto

Norske Heidi Stensmyren er president i den svenske legeforeningen. Det uklare valgresultatet skaper bekymring. Arkvifoto

Svensk legepresident frykter uklart valgresultat kan gi forsinkede helsereformer

Den svenske legeforeningens leder Heidi Stensmyren mener den uklare situasjonen i det svenske valget kan føre til at viktige reformer utsettes.

Annons:

Mandag formiddag er det fortsatt ikke klart hvordan resultatet av valget i Sverige blir. Høyre og venstre-blokken har fått jevnt stemmeantall, og det endelige resultatet er forventet onsdag, da utenlands-stemmene er ferdig talt.

Heidi Stensmyren, leder for Läkarförbundet i Sverige, er redd nødvendige reformer i helsesektoren vil lide under den uklare situasjonen.

– Det er problematisk ettersom Sverige trenger reformer, sier hun til den svenske Läkartidningen.

Heidi Stensmyren sa søndag kveld, etter at SVTs valgundersøkelse var klar, at hun ikke var overrasket over det foreløpige valgresultatet.

– Velferd har vært viktig for alle partier, og begge blokkene har løftet helsetjenesten som viktig. Man har forutsett at det vil bli satset på helse  - og omsorgstjenesten. Med tanke på hva begge blokkene har gått ut med tidligere, så kommer det til å innebære en satsing på primærhelsetjenesten og en fast legekontakt. Om resultatet holder seg, kan man også forvente at man gjør en innsats på å kutte køene, sier hun til Läkartidningen.

Som kjent har man i Sverige en tid sett til den norske fastlegeordningen, for å se om man kan etablere en slik ordning.

Det kan ta tid før en ny regjering dannes i Sverige, og Stensmyren sier til Läkartidningen at Sverige er et land som tåler å vente på en løsning.

– Helsevesenet går sin gang selv om det å danne en ny regjering tar tid. Men reformer kan ta lengre tid å sjøsette.

– Vi har sett hyllemetre med utredninger de siste årene, og det er enighet om hva som er problemet – men Sverige har hatt vanskelig for å lage konkrete forslag. Risikoen er at dette fortsetter, sier hun.

 

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!