Kull 12B ved Universitetet i Bergen sender sin ironiske hilsen til myndighetene om den lange køen for å få LIS1-stillinger, via en musikkvideo. Foto: Martin Nyhammer

Bergen: Medisinstudentene roper varsko om LIS1-køen – laget video

Kun 36 prosent av søkerne til LIS1-stillinger, tidligere turnus, fikk jobb ved forrige opptak.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Ved forrige opptak var det 1278 søkere til 456 stillinger.
Grunnet nytt regelverk kreves LIS1 av alle som skal videre i et spesialistforløp i Norge, uavhengig av utdanningssted slik det var tidligere.
Dette vil antagelig medføre en ytterligere større søkermasse.

Dagens Medisin har i flere artikler omtalt problemene med å få LIS1-stilling.

Medisinstudent Hanne Sether Lilleberg ved Universitetet i Bergen skriver til Dagens Medisin at hun og medstudentene med denne dystre ansettelsesprosenten i bakhodet, tok initiativ til å lage en musikkvideo med sitt avgangskull ved Universitet i Bergen for å belyse tilstanden.
Her er videoen:

Nærmere 70 medstudenter som uteksamineres i desember deltok i prosessen.

– Musikkvideoen har et ironisk tilsnitt og fremstiller deler av medisinstudentenes hverdag og prøvelser. Det er ingen tvil om at tallene fra forrige LIS1-ansettelser bekymrer oss. I en homogen søkermasse er det vanskelig å skille seg ut og bli lagt merke til. Søknadsprosessen krever mye tankekraft og opptar fokus i en ellers travel studiehverdag med avsluttende eksamener, uttaler Lilleberg.
– Hensikten med musikkvideoen var å skape et felles prosjekt, engasjement og tettere samhold før vi avslutter studiene ved UiB.

Powered by Labrador CMS