Hove Medical vurderer å anke SMS-pålegg

Produktsjef Joar Bølstad i Hove Medical stiller seg undrende til kjennelsen til fra tingretten.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Joar Bølstad, produktsjef i Hove Medical, som står bak SystemX. Foto: Privat

Kongsberg og Eiker Tingrett har bestemt at at Hove Medical må opprettholde integrasjonen med Helserespons ut året.

Bakgrunn: Fastleger og pasienter rammes av SMS-avtalebrudd

– Det er underlig at retten pålegger oss å videreføre en løsning som er basert på en forretningsmodell som vår samarbeidsparter selv har påpekt at kan være ulovlig. Det var bakgrunnen for oppsigelsen av kontrakten, sier produktsjef Joar Bølstad i Hove Medical til Dagens Medisin.

Gebyrstrid
Han viser til at WTW i april i år skrev dette til Hove Medical:

«Med bakgrunn i helsemyndighetenes uttalelser om lovligheten av forretningsmodellen til Helserespons, ser WTW seg dessverre tvunget til å si opp vår samarbeidsavtale med virkning fra 30. april 2018».  I samme brev skrev WTW at de ønsket å fremforhandle en ny avtale.

Dagens Medisin har flere ganger omtalt striden om SMS-gebyret på seks kroner som pasientene må betale for å komme i kontakt med legekontorene, og som helsemyndighetene mener er ulovlig. WTW valgte i fjor å saksøke staten, men har senere trukket søksmålet.

Avblåste søksmål
– Vi skjønte at vi ikke ville få de avklaringene vi ønsket, og da ble hensikten borte, sier Trond Nordby, daglig leder i WTW.

Han mener at gebyrstriden med myndighetene ikke har noe med den situasjonen som nå har oppstått.

– Mange av legekontorene som ville blitt fratatt programvare dersom Hove gjennomførte stengingen, belaster ikke pasientene sine med dette gebyret. Vi er i ferd med å tilpasse forretningsmodellene våre slik at de blir i tråd med det myndighetene ønsker seg. Vi har allerede en modell som har løst dette problemet, og flere kommer utover høsten.

Han kan likevel ikke love at det omstridte seks-kroners gebyret forsvinner.

– Det blir opp til legekontorene å velge den modellen som passer dem best.

Lover ikke forlengelse for alle
Selv om Hove Medical er uenig i kjennelsen, har de ikke bestemt seg for om de vil anke.

– Vi ble ikke kalt inn til muntlig drøfting og kjenner oss ikke igjen i hendelsesforløpet som beskrives i rettsdokumentene, men vi tar kjennelsen til etterretning, sier Bølstad.

Les også: Utsetter stenging av SMS-tjeneste

– Dersom kjennelsen blir rettskraftig vil vi føye oss etter det og la dette få virkning for alle våre kunder. Vi har ikke et ønske om å forskjellsbehandle våre kunder. Vi ønsker å finne løsning på saken, slik at leger og pasienter slipper å få problemer med dette, men kan ikke garantere at integrasjonen forlenges for alle ut året, sier Bølstad.

Powered by Labrador CMS