– Hvorfor diskuterer vi fortsatt dette i primærhelsetjenesten?

Kommuneoverlege Erik Werner i Arendal mener det er fornuftig å opprette rekrutteringsstillinger med fastlønn for yngre leger som vil spesialisere seg i allmennmedisin.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Fastlege og kommuneoverlege Erik Werner i Arendal fortalte under DMs debatt om fastlegeordningen under Arendalsuka at de har lyst ut åtte legestillinger, hvor fem av disse er fastlegehjemler.

– Vi fikk inn søknad fra 42 leger som var interessert i stillingene. Hvis vi skreller bort manglende kvalfiserte søkere og dem som ikke var så veldig relevante, sitter vi igjen med 12-14 aktuelle kandidater, forteller han.

Av totalt 42 kandidater søkte 26 av legene på én fast sykehjemsoverlegestilling.

– At slike stillinger er attraktive, kan bety at eldremedisin er i skuddet og at mange fra sykehuset vil jobbe i kommunehelsetjenesten, påpekte Werner under debattmøtet.


Vil ha fastlønn
Kommuneoverlegen fortalte også under debatten at han ikke tror Arendal får besatt mer en 2 eller 3 av fastlegehjemlene.
– Før hadde vi omtrent åtte til ti søkere til hver fastlegehjemmel som ble utlyst.

– Det er nesten helt utrolig at vi fortsatt diskuterer dette i primærhelsetjenesten: Få på plass de fastlønnede rekrutteringsstillingene for yngre leger som vil inn i allmennmedisin. Alle vet at dette er en smart løsning. Det finnes ikke motargumenter. Hvorfor er ikke dette på plass allerede?


– Ikke enig
Leder Tom Ole Øren i Allmennlegeforeningen mener at fastlegeordningen trenger øyeblikketlig hjelp og peker på at han ikke nødvendigvis er enig med Werner. – Det nye er at også erfarne fastleger slutter nå, sier han.

Se hele diskusjonen om fastlegeordningen i videoinnslaget ovenfor. I debatten deltar Kjersti Toppe (Sp) og Carl-Erik Grimstad (V).

I debattens andre del deltar også Hilde Skyvulstad, kommuneoverlege i Sarpsborg og samhandlingssjef for kommunene i Østfold, Petter Brelin, leder av Norsk forening for allmennmedisin, Wenche P Dehli, helse-og sosialdirektør i Kristiansand kommune og koordinator av helseledernettverket K10 HelseVelferd og Thorleif Jansen, medisinsk sjef i KRY.

Powered by Labrador CMS