ALVORLIG SYKDOM: Spinal muskelatrofi fører til muskelsvinn, og gjør at mange av barna med den alvorligste formen ikke kan sitte. Illustrasjonsfoto: Getty Image Foto:

Spinraza ble for dyr for England

SMA-medisinen Spinraza (nusinersen) ble for kostbar for britiske helsemyndigheter.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Britiske helsemyndigheter, NICE, sa tirsdag nei til å ta i bruk nusinersen (Spinraza). Bakgrunnen er at medisinen ikke vurderes til å være kostnadseffektiv behandling.

Spinraza brukes til behandling av barn med den alvorlige muskelsykdommen spinal muskelatrofi (SMA). Legemiddelet har fått stor oppmerksomhet på grunn av sin høye pris.

Uten rabatt koster hver behandling én million kroner. Det første året trenger barna seks behandlinger, og resten av livet settes tre sprøyter i året.

I Norge sa Beslutningsforum først nei til å ta i bruk legemiddelet, men etter hemmelige prisforhandlinger ble det i februar vedtatt at pasienter under 18 år under strenge vilkår kan få behandlingen.

– Selv med den foreslåtte konfidensielle rabatten er kostnaden for nusinersen for høy for at den kan betraktes som kostnadseffektiv bruk av den nasjonale helsetjenestens ressurser (NHS), uttaler NICE sin ekspertkomite, ifølge Reuters.  

Legemiddelselskapet Biogen og NICE opprettholder dialog, ifølge nyhetsbyrået. Nylig ble det sendt ut advarsler om at fem pasienter har fått vannhode etter bruk av Spinraza.

Powered by Labrador CMS