NOE BEDRING: – Det er positivt at kjønnsbalansen bedrer seg noe for flere av våre helseprofesjoner, sier Gro Bjørnerud Mo, prorektor ved UiO, i en pressemelding. Foto: Gettyimages

Flere menn til medisinstudiet i Oslo

20 flere menn blir tilbudt plass i år enn i fjor ved medisinstudiet i Oslo. UiOs profesjonsstudium i medisin er vanskeligst å komme inn på i landet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

UiOs profesjonsstudium i medisin er vanskeligst å komme inn på i landet, med poenggrense på 68,5. Her var det også vanskeligst å komme inn i fjor.

Profesjonsstudiene i medisin, odontologi og psykologi har hatt skjev kjønnsbalanse med høy kvinneandel. I år får litt flere menn tilbud om plass på disse studiene ved UiO enn i fjor.

20 flere menn
Medisin har størst økning, 20 flere menn blir tilbudt plass i år enn i fjor.

– Det er positivt at kjønnsbalansen bedrer seg noe for flere av våre helseprofesjoner. Det er viktig for UiO, men aller viktigst for samfunnet og for helsesektoren, som har behov for både kvinner og menn til disse yrkene, sier Gro Bjørnerud Mo, prorektor ved UiO, i en pressemelding.

Bedre balanse
Hun skulle gjerne sett at enda flere menn fikk tilbud om plass, men sier de vil fortsette arbeidet for å bedre kjønnsbalansen.

Rekordmange har søkt høyere utdanning i 2018, ifølge Samordna opptak har 140.000 søkt.

Powered by Labrador CMS