Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

FOREKOMST: Ved 10 års alder vil 1 av 150 barn i befolkningen ha eller ha hatt epilepsi. Illustrasjon: Colourbox

FOREKOMST: Ved 10 års alder vil 1 av 150 barn i befolkningen ha eller ha hatt epilepsi. Illustrasjon: Colourbox

Nær seks av ti barn med epilepsi blir anfallsfrie

Men 30 prosent av barn med epilepsi som behandles med medisiner er ikke anfallsfrie ved ti års alder.

 

Annons:

Det finner Kari Modalsli Aaberg i sin doktoravhandling «Kliniske og epidemiologiske karakteristika ved epilepsi hos barn», som ser på forekomst, type epilepsi, årsak, prognose og tilleggsvansker.

Nesten 60 prosent av barna blir anfallsfrie, mens 30 prosent fortsetter å ha anfall til tross for behandling med epilepsimedisiner, heter det i pressemeldingen fra Universitetet i Oslo (UiO).

Hun fant at seks av ti barn med epilepsi har fokal epilepsi, mens drøyt én av tre har en generalisert epilepsi. Hos ett av tre barn ble det ved utredning funnet en strukturell, genetisk, infeksiøs eller metabolsk årsak til epilepsien.

Epilepsi er en av de vanligste nevrologiske tilstandene hos barn. Det kliniske bildet og prognosen ved epilepsi hos barn varierer mye.

Tilleggsvansker
Barn med epilepsi har ofte mange tilleggsvansker, med sterk økt risiko for å ha andre nevrologiske og/eller utviklingsmessige tilstander. Modalsli Aaberg viser til at mange av barna trenger en bred medisinsk og nevrologisk tilnærming utover å forebygge anfall.

Ved 10 års alder vil 1 av 150 barn i befolkningen ha eller ha hatt epilepsi, og risikoen for å få epilepsi er høyest det første leveåret, ifølge Modalsli Aaberg, som disputerer ved UiO 18. juni.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Harald Aspelund 11.06.2018 17.44.35

  Noen som vet hvordan risikoen for gtk av ikke alkoholisk, men udefinerbar art, mulig hjernerystelser og små infarcter cerebralt m anfallsstart i 50+ alderen ser ut med eller uten medisinsk behandling? Er sykepleier, har epilepsi, er ufør.

Nyheter fra startsiden

Bilde av Nils Fredrik Wisløff og Lisbeth Normann

Helse-Norges mektigste

Strid i juryen om maktvinner1

Bent Høie, Helseminister, Stortinget

Helse-Norges mektigste 2018

Bent Høie: Makten min er redusert

Helse-Norges mektigste 2018

Dette er makteliten i Helse-Norge2

Espen Remme

PENGEMANGEL I HELSE MØRE OG ROMSDAL

Sykehus må betale lønn med kreditt6

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!