Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

STORMER: Det har stormet den siste tiden rundt luftambulansetilbudet i Nord. Marianne Telle, styreleder i Helse Nord har sykemeldt seg og trekker seg fra styret melder Helse- og omsorgsdepartementet.

STORMER: Det har stormet den siste tiden rundt luftambulansetilbudet i Nord. Marianne Telle, styreleder i Helse Nord har sykemeldt seg og trekker seg fra styret melder Helse- og omsorgsdepartementet.

Styrelederen trekker seg

Marianne Telle, styreleder i Helse Nord RHF, trekker seg, skriver Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) i en pressemelding.

Annons:

HOD melder i dag at Marianne Telle trekker seg som styreleder i Helse Nord og at nestleder i styret, Inger Lise Strøm overtar inntil videre.

Telle er sykmeldt ifølge departementet:

– Jeg har i dag snakket med Marianne Telle. Hun er for tiden sykmeldt, men har meddelt meg at hun ønsker å trekke seg som styreleder av hensyn til Helse Nord RHF og resten av styret sin mulighet til å lede helseregionen i denne krevende perioden. Det er et ønske som jeg respekterer, sier helseminister Bent Høie.

– Marianne Telle har ledet styret i Helse Nord gjennom svært krevende tider, og jeg er takknemlig for den jobben hun har gjort.

Helseministeren understreker at det ikke har kommet frem opplysninger som tilsier at hun har deltatt i anskaffelsesprosessen på en slik måte at det har påvirket prosessen, eller fått informasjon som har gitt henne fordeler i hennes lederstilling.

Det har i den siste tiden stormet rundt Helse Nord, etter at Luftambulansen AS inngikk en avtale med selskapet Babcock Scandinavian AirAmbulance. Mange av pilotene i selskapet som i dag har ansvar for anbulanseflyvningen er usikre på om de vil fortsette å fly ambulansefly for den nye anbudstilbyderen. 

Telle er daglig sjef i rekrutteringsselskapet Bedriftskompetanse i Tromsø som jobbet med å hyre piloter og annet personell for vinneren av ambulansefly-kontrakten. Frem til selskapene i forrige uke avsluttet samarbeidet med umiddelbar virkning.

Relaterte saker

Kommentarer

Kommentarfunksjonen er stengt.

 • Lege 14.05.2018 19.21.22

  En ny episode i den langvarige og deprimerende serien " De inkompetente lederne "

 • T.T 14.05.2018 17.44.35

  Hadde Høie og tidl. helseministere hørt på folket og lagt ned helse foretakene hadde en aldri kommt i en slik siuasjon

 • Ludvig 14.05.2018 17.00.25

  Politikere og ledende byråkrater har unntak fra folketrygdloven § 8-4 og har rett til selv p sykmelde seg dersom de er innblandet i en vanskelig situasjon på jobben.

 • Undrende 14.05.2018 16.44.54

  Hvem andre enn en helsetopp kan «sykemelde seg på ubestemt tid»? Alle andre må vurderes etter 4 uker... Godt for demokratiet at viktige beslutninger ikke uten videre kan tas over bordet i nære venners lag uten at det får konsekvenser. Våre øverste ledere på følge spillereglene, forstå når de er inhabile og ikke blande roller. Likevel, takk til Telle for at hun var tøff nok til å varsle om truslene fra Ingebrigtsen på Unn.

 • Lege P 14.05.2018 16.11.00

  Fra teksten over: "Telle har sykemeldt seg i følge departementet:" Mener selveste Helsedepartementet at det er mulig å sykmelde seg?

Nyheter fra startsiden

Bilde av Joachim Henriksen

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Samarbeider kun med åpne leger

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Søk i utbetalingene fra legemiddelindustrien

Oslo universitetssykehus

Går av som HR-direktør ved OUS

HELSEDIREKTØREN BER SYKEHUSENE TA GREP

Når ikke målet for færre pasientskader2

STATSBUDSJETTET 2019

Dette er helselekkasjene

Pasient- og brukerombudet i Oslo og Akershus:

Frykter et eldreombud vil gå utover andre pasientgrupper2

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!