Administrerende direktør Bjørn Erikstein ved OUS, har flere ganger slått alarm om manglende IT-leveranser. Arkvifoto. Foto:

OUS «sparer» 40 millioner på havarerte IKT-prosjekter

Oslo universitetssykehus’ IKT-budsjett reduseres med 40 millioner kroner i år. Dette skyldes manglende leveranser av IKT-systemer.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Onsdag har Oslo universitetssykehus styremøte.

Styret er bekymret for driftsresultatet hittil i år, og de ber administrerende direktør Bjørn Erikstein om å følge ytterligere opp hvordan klinikkene gjennomfører tiltakene de er pålagt å gjennomføre for å spare penger – som planlagt aktivitetsvekst og å ha kontroll på lønnskostnadene.

40 millioner
Men en annen innsparing OUS nå budsjetterer med, er IKT-prosjektene som er strandet: Giga-prosjektet som skulle modernisere IKT-systemene i alle sykehusene i regionen, er som kjent satt på vent.

I desember varslet Erikstein OUS-styret om at manglende levering fra Sykehuspartner utgjør en risiko for sikkerheten og driften av IKT-systemene ved sykehusene.

Les mer: Slår alarm om for dårlige IKT-leveranser fra Sykehuspartner og Helse Sør-Øst

På spørsmål til OUS om hvordan de parkerte IKT-prosjektene og sene leveransene påvirker sykehusets budsjett, svarer viseadministrerende direktør  Morten Reymert, at estimatet på reduserte kostnader på IKT-budsjettet for 2018 er om lag 40 millioner kroner.

– Forsinkede IT-leveranser
– Dette skyldes flere forhold, herunder forsinkede leveranser, svarer Reymert.

– Dette er i utgangspunktet leveranser vi ikke får i år, men forhåpentligvis senere.

Reymert uttaler at han ikke har flere kommentarer til saken.

Som Dagens Medisin har skrevet, har administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Cathrine Lofthus, nylig bedt Sykehuspartner HF om å få fortgang i jobben med å vurdere hva de skal gjøre med infratrukturmoderniserings-prosjektet Imod, som er stanset.

Imod ble satt i gang på slutten av 2016, men i mai 2017 satt på vent, etter NRKs avsløringer om at utenlandske IT-arbeidere hadde hatt tilgang på sensitive personopplysninger.

Samtidig fikk Sykehuspartner i oppdrag å utrede mulige alternativer for infrastrukturmoderniseringen – å gå videre med deler av avtalen, eller å avslutte hele avtalen med leverandøren.

Forrige uke ble det kjent at Helse Sør-Øst, etter anbefaling fra en faggruppe, stopper hele det omstridte radiologiprosjektet, som var ment å skulle gi nye røntgenløsninger for hele regionen, også Oslo universitetssykehus. 

Powered by Labrador CMS