GLAD PRISVINNER: – Jeg er veldig overrasket og kjempeglad. Prisen inspirerer til å fortsette og til fortsatt å være fastlegesupporter, sier Årets allmennlege, Inger Johanne Ravn. Foto: Lisbeth Nilsen Foto:

Hun er årets allmennlege

Fastlege Inger Johanne Ravn får årets Allmennlegepris for arbeidet med den lukkede facebookgruppen Allmennlegeinitiativet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

TØNSBERG (Dagens Medisin): Fastlege i Sogn og Fjordane, Inger Johanne Ravn, fikk prisen for sitt arbeid med facebookgruppen Allmennlegeinitiativet under Allmennlegeforeningens landsrådsmøte onsdag ettermiddag.

«Allmennlegeinitiativet har til og med fått godt erfarne kolleger, med en ektefølt skepsis til Facebook, til å opprette profil, kun for å få med seg det som skjer. Det er i dag utvilsomt den mest effektive kanalen vi fastleger har for rask hjelp og kommunikasjon. Ravn har gjort det mulig å delta i et større miljø hvor allmennlegene kan diskuteres alt fra banale til kompliserte faglige spørsmål, dele anonymiserte kasuistikker og få hjelp med diagnostikk og behandling», heter det i begrunnelsen for pristildelingen.

Jeg lærer mye av kloke kolleger. Inger Johanne Ravn, fastlege i Fjaler kommune, Sogn og Fjordane

Det vises til at Allmennlegeinitiativet også har blitt en viktig informasjonskanal for å raskt kunne nå ut til allmennlegene noe både fagforeningen, og Trønderopprøret har hatt stor nytte av i sitt arbeid. Og det fremheves at Ravn fører en streng praksis for at diskusjonene skal holde en saklig og kollegial tone.

Spontan beslutning
Prisvinneren selv ble overrumplet – hun hadde ikke engang meldt seg på Våruka i år.

– Jeg er veldig overrasket og kjempeglad. Prisen inspirerer til å fortsette og til fortsatt å være fastlegesupporter. Jeg brenner for faget, og er utrolig stolt av å være allmennmedisiner, sier Inger Johanne Ravn til Dagens Medisin.

Hun er fastlege i Fjaler kommune, på et legekontor med tre fastleger, hvor den ene er ektemannen hennes. Ravn har bodd mange år i Danmark, hvor hun tok spesialistutdanningen sin i allmennmedisin.

I 2015 flyttet hun tilbake til Norge, og i april det året startet hun den lukkede facebookgruppen for allmennleger.

– Opprettelsen av Allmennlegeinitiativet var uplanlagt og spontant. Jeg trengte å ha noen kolleger å diskutere fag med, et faglig forum. Det er langt til nærmeste kolleger, og jeg må reise langt for å komme på kurs.

«Instant etterutdanning»
I dag har gruppen over 3500 medlemmer.

– Jeg er veldig opptatt av at dette skal være en gruppe for allmennmedisinere, fortrinnsvis fastleger. Det er et veldig dynamisk forum, og jeg lærer mye av kloke kolleger. Dette er instant etterutdanning, sier Ravn.

Prisvinneren ble overrakt 15.000 kroner og et grafisk trykk. Komiteen for årets allmennlege har bestått av Martin Chapman (leder), Bodil Aasvang Olsen, Nils Kristian Klev og Torgeir Hoff Skavøy.

Powered by Labrador CMS