Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

ØNSKER RETTSLIG BEHANDLING: – Det er også viktig å få belyst om hvorvidt Helfo, som utbetalte urettmessig refusjon, har gjennomført egenkontroll eller gjort noe for å bidra til at foretaksledelsen kunne stoppe feilkodingen, sier styreleder i Vestre Viken, Torbjørn Almlid. Arkivfoto: Vidar Sandnes

ØNSKER RETTSLIG BEHANDLING: – Det er også viktig å få belyst om hvorvidt Helfo, som utbetalte urettmessig refusjon, har gjennomført egenkontroll eller gjort noe for å bidra til at foretaksledelsen kunne stoppe feilkodingen, sier styreleder i Vestre Viken, Torbjørn Almlid. Arkivfoto: Vidar Sandnes

Vestre Viken vil ikke godta boten

– Foretaket har selvsagt et ansvar for alt som skjer i foretaket, men det er flere grunner til at vi ikke har vedtatt foretaksboten, uttaler styreleder Torbjørn Almlid i Vestre Viken.

Annons:

I mars i år ila politimesteren i Sør-Øst politidistrikt Vestre Viken HF en bot på én million kroner for urettmessig å ha mottatt refusjoner.

For ett år siden anmeldte Helfo Vestre Viken for urettmessig bruk av takster ved Avdeling for klinisk patologi i Klinikk for medisinsk diagnostikk i tidsrommet 2011-2017.

Politiet har stadfestet at helseforetaket har opptrådt grovt uaktsomt.

“En svært alvorlig og krevende sak for foretaket. ”

- Torbjørn Almlid, styreleder i Vestre Viken

Styret i Vestre Viken har i styretmøtet denne uken besluttet at helseforetaket ikke vedtar foretaksboten på 1 million kroner.

– En svært alvorlig og krevende sak for foretaket. Foretaket har selvsagt et ansvar for alt som skjer i foretaket, men det er flere grunner til at vi ikke har vedtatt foretaksboten, uttaler styreleder Torbjørn Almlid i pressemeldingen fra helseforetaket.

Forsvarer kostnadene
Han mener at det er behov for å få saken bedre belyst, og at det best kan skje gjennom en rettslig gjennomgang.

Styrelederen viser til at Vestre Viken i en rettslig prosess vil få anledning til å føre bevis for at foretaket er blitt pålagt ansvar for bevisste handlinger begått av enkeltpersoner i foretaket.

Almlid mener, ifølge pressemeldingen, at saken reiser flere prinsipielle spørsmål som er velegnet for en rettslig prøve, og at det derfor kan forsvare kostnadene som en slik gjennomgang vil medføre.

Granskningsrapport
Vestre Viken engasjerte konsulentselskapet PwC for å gjennomføre en uavhengig gransking av om sykehuset hadde fulgt reglene for koding.

Rapporten slo fast at det har det skal ha skjedd systematisk feilkoding, ved bruk av en spesiell takst, som har utløst urettmessige refusjoner, ved Drammen sykehus.

Sykehuset skal ha mottatt cirka 8,4 millioner kroner i perioden 2012 til 2017.

Almlid viser i pressemeldingen til at avdelingens kodepraksis ble stoppet, uavhengig av anmeldelse og foretaksbot.

Les også: Vestre Viken-styrelederen: «En av våre ansatte har ført alle bak lyset»

– Det er også viktig å få belyst om hvorvidt Helfo, som utbetalte urettmessig refusjon, har gjennomført egenkontroll eller gjort noe for å bidra til at foretaksledelsen kunne stoppe feilkodingen. Foretaksledelsen var ikke kjent med forholdene i den perioden det foregikk, og feilkodingen var gjort på en måte som i henhold til ekstern undersøkelse var vanskelig å avdekke, uttaler Almlid.

Relaterte saker

Kommentarer

 • lege 26.04.2018 18.41.29

  Fascinerende, nå krangler et statlig foretak med staten om å betale penger til hverandre. Så betaler man i tillegg til misbruk av ressurser på sykehuset og staten/politi et privat konsulentfirma. For oss skattebetalere betyr det at i stedet for å flytte penger rundt i statskassen kastes det til slutt mange 10000 og vel 100000 ut av vinduet som kunne ha blitt brukt et nyttig sted. Ledelsen har altså ikke bare vist ekstrem dårlig personalhåndtering, men har også mistet sitt samfunnsøkonomiske ansvar.

 • lege 24.04.2018 16.57.29

  En rettssak vil kan hende kaste lys over Vestre Viken (og andre foretak) sin praksis med etterkoding av diagnoser. Iflg Riksrevisjonen ga det 1 milliard mer til sykehusene enn det opprinnelig koding tilsa. Og det var nesten alltid endring til gunst for sykehuset.

 • Bk 23.04.2018 06.40.48

  Nå er visst flere av overlegene ved avdelingen sykemeldt. Bra håndtert, Vestre Viken.

 • Helsepenger. 20.04.2018 16.00.33

  Dette kan de som er ansvarlige ledere bevilge seg selv å bruke helsepenger på. Her virker det som "det danses rundt gullkalven" i en lekegrind for noen utvalgte.

 • Lengstned 20.04.2018 15.56.03

  Sånn er helsevesenet blitt; går det bra tar ledelsen ansvar og soler seg i glansen. Går det dårlig,skyver man ansvaret lengst ned, koste hva det koste vil.

 • B.b 20.04.2018 11.46.58

  Nå er det advokater jurister egen kommunikasjonsavd. som skal jobbe på høy gir med alle de millioner det vil koste for at dagleg leder og styreleder skal redde ræva si uten personlege økonomisk ansvar for saken videre. Høie nå stopper du galskapen disse pengene som saken vil koste skal gå til pasientene ikke til noen direktører som har er hårsår.

 • lege 20.04.2018 11.17.09

  Burde kanskje Almlid fritas fra oppgavene? Han stadfester uten videre administrasjonens innstilling, Hvis styreleder ikke klarer å holde hodet på rett plass når det blåser rundt øra er det feil person til å lede virksomheten.

 • Stopp dette Høie 20.04.2018 11.50.24

  Styreleder og styre har bevilget penge videre til denne galskapen etter forespørsmål fra direktøren dette er penger som skal gå til pasienter.

Nyheter fra startsiden

roger schjerva

FELLES JOURNALLØSNING FOR KOMMUNENE

– Forutsetter obligatorisk kommunal journal

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter