Lisbeth Sommervoll. Arkivfoto: Lasse Moe Foto:

Hun blir ny direktør for Vestre Viken HF

Styret i Vestre Viken har ansatt ny direktør etter Nils Fredrik Wisløff.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Etter Wisløff, som sa opp jobben i oktober, har styret i Vestre Viken HF ansatt Lisbeth Sommervoll (57) som administrerende direktør.
Hun kommer fra stillingen som viseadministrerende direktør ved Oslo universitetssykehus.

– Med denne ansettelsen har vi fått en svært kompetent leder. Hennes medisinskfaglige bakgrunn, samt mange års erfaring med drift og ledelse av både store og små sykehus i krevende utviklings- og omstillingsprosesser, er et solid utgangspunkt for videre utvikling av Vestre Viken, sier styreleder Torbjørn Almlid i en pressemelding.

Sommervoll har siden 2016 vært viseadministrerende direktør ved Oslo universitetssykehus. Hun er utdannet lege og er spesialist i indremedisin. Hun har også spesialisering i hjertesykdommer, samt lederutdanning fra BI.

Sommervoll har hatt ulike lederstillinger, først ved Sykehuset i Vestfold, deretter ved Akershus universitetssykehus og sist ved Oslo universitetssykehus.

– Dette er en svært spennende og utfordrende stilling. Jeg er glad for at styret har vist meg denne tilliten og jeg ser fram til å ta fatt på oppgaven, sier Lisbeth Sommervoll.

Vestre Viken HF etterforskes for tiden for grovt bedrageri, fordi avdeling for patologi i Drammen hadde brukt en spesiell patologikode som skal ha generert millioner i uberettiget refusjon til sykehuset.

Powered by Labrador CMS