Ordfører krever at Helse Nord utsetter nytt UNN-styre

Ordfører Kristin Røymo (Ap) i Tromsø krever at den kommende styreoppnevnelsen ved UNN utsettes.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Nytt styre ved Universitetssykehuset Nord-Norge skal etter planen oppnevnes 28 februar.
Helse Nord inviterer til møte
Men nå ber Troms fylkeskommune og KS Troms Helse Nord om å utsette valget av nytt UNN-styre til slutten av mars, da fylkestinget i Troms har møte, skriver Nordlys (krever innlogging).
Dette for at fylket og KS skal få tid til å komme med sine innspill til styrekandidater, etter at Jorhill Andreassen - som var fylkets kandidat - trakk seg.

Som kjent trakk styreleder Andreassen og nestleder Erling Espeland seg fra sine posisjoner ved UNN med umiddelbar virkning, den niende februar, som følge av trussel-saken. 

Det samme gjorde administrerende direktør ved UNN, Tor Ingebrigtsen.

Kristin Røymo (Ap) er ordfører i Tromsø. Foto: Marius Fiskum/Tromsø kommune

Nå har Helse Nord-styreleder Marianne Telle og administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland, invitert Troms fylkeskommune og KS Troms til et møte kvelden før styremøtet. Det opplyser Kenneth Lauritsen, kommunikasjonsrådgiver i Helse Nord, til Dagens Medisin fredag ettermiddag.
Ordfører: – Alvorlig
Tromsø-ordfører Røymo sier til Nordlys at det vil være svært alvorlig dersom Helse Nord ikke  sier ja til utsettelse.

– Helse Nord må forstå alvoret i denne anmodningen som kommer fra organer som representerer alle kommunene og innbyggerne i Troms. Jeg forventer at de tar anmodningen til følge, noe annet vil etter min vurdering være umulig i en situasjon der man er nødt til å begynne å bygge opp tillit igjen, sier Røymo til Nordlys.

Powered by Labrador CMS