Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Helseminister Bent Høie (H) sier nå at han ville ha grepet inn overfor Helse Nord-styret dersom de ikke hadde tatt grep i trussel-saken.

Helseminister Bent Høie (H) sier nå at han ville ha grepet inn overfor Helse Nord-styret dersom de ikke hadde tatt grep i trussel-saken. Foto: Per Corneliussen

Høie: – Jeg ville ha grepet inn

Helseminister Bent Høie (H) sier at han ville ha grepet inn overfor Helse Nord dersom trussel-saken ikke hadde fått konsekvenser.

Annons:

Fredag ble det kjent at hele toppledelsen ved Universitetssykehuset Nord-Norge trekker seg som følge av trussel-saken, der UNN-direktør Tor Ingebrigtsen framsatte alvorlige trusler mot Helse Nord-styreleder Marianne Telle.

Trekker seg med umiddelbar virkning
Tor Ingebrigtsen slutter som administrerende direktør ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Også styreleder Jorhill Andreassen og nestleder Erling Espeland velger å trekke seg fra sine posisjoner ved UNN med umiddelbar virkning.

Til Dagens Medisin fortalte Helse- og omsorgsdepartementet og helseminister Bent Høie (H) at de den 4. januar ble gjort kjent med at det var Ingebrigtsen som truet styrelederen.

Les mer: UNN-direktør Tor Ingebrigtsen står bak truslene mot Marianne Telle

Bent Høie ville torsdag ikke svare på hvilke konsekvenser han mente dette burde få for Ingebrigtsen.

Til NRK sier han nå at det er naturlig at de tre trakk seg:

– Hvis lederen og nestlederen i styret i UNN var uenig i håndteringen av saken, så var det en naturlig konsekvens at de gikk av.

Han sier videre til NRK at han ikke har sett noen som bestrider versjonen om at det kom trusler i telefonsamtalen mellom Telle og Ingebrigtsen.

– Om jeg hadde opplevd at Helse Nord ikke hadde fulgt opp saken, måtte jeg ha gjort noe med styret i Helse Nord. Men Helse Nord har håndtert saken og det er jeg fornøyd med, sier Høie til NRK.

Telle: – Meget fornøyd
Marianne Telle uttaler i en pressemelding at hun er meget fornøyd med at styret i Helse Nord RHF nå har fått et midlertidig styre på plass ved UNN, med Eivind Mikalsen som styreleder og Helga Marie Bjerke som nestleder.

 – Det er betryggende at også de øvrige styremedlemmene i UNN-styret blir stående i sine verv. Jeg registrerer avgått styreleder og nestleders pressemelding. Den får stå for deres regning. Den siste tiden har vært krevende, og jeg har sagt mitt. Nå velger jeg, sammen med styret i Helse Nord RHF, å fokusere fremover og arbeide til beste for hele Helse Nord, uttaler Telle.

 – Ingen som helst grunn til å informere styret
Styrelederen ved UNN, Jorhill Andreassen, som altså også trekker seg med umiddelbar virkning, sa til Dagens Medisin denne uken at hun ikke så noen som helst grunn til at hun skulle ha informert sitt eget styre om at det var Tor Ingebrigtsen som framsatte truslene.

Videre sa Andreassen at hun mener at hun fullt og helt hadde tatt ansvar som styreleder i håndteringen av denne saken.

Hun sa også at hun ikke husker når eller hvordan hun fikk vite at det var Ingerbrigtsen det var snakk om. Hun sa at hun husker at det «virret noen rykter».

– Kan være jeg har begått en kardinalfeil
Fredag sier hun imidlertid til Nordlys at det hun muligens anser det for å ha vært en feil at hun ikke orienterte eget styre:

 – Det kan være jeg har begått en kardinalfeil, og burde gått til styret, sier hun til Nordlys.

Bodø-ordfører om Ingebrigtsen
Torsdag denne uken fortalte ordfører i Bodø, Ida Pinnerød (Ap), til Avisa Nordland at også hun skal ha blitt utsatt for en truende tone av Ingebrigtsen:

Den 15. februar i fjor var UNN-sjef Tor Ingebrigtsen og Bodø-ordfører Ida Pinnerød (Ap) i studio til NRK Nordland for å diskutere PCI-saken.

Etter intervjuet skal Ingebrigtsen ha sagt til Pinnerød, på bakgrunn av hennes uttalelser, at:

– Dette får etterspill og konsekvenser.

Det bekrefter Pinnerød til Avisa Nordland.  Det var flere vitner til hendelsen, ifølge avisa.

Tor Ingebrigtsen sier til Avisa Nordland at han ikke ønsker å kommentere den saken.

 

Kommentarer

Kommentarfunksjonen er stengt.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!