HÅPER PÅ RO: – Denne beslutningen er første steg i å skape ro ved UNN og Helse Nord, sier legepresident Marit Hermansen. Foto: Per Corneliussen Foto:

Legepresidenten: Avgjørende at alle stener snus

– Ukulturen stikker dypere enn bare denne konkrete hendelsen, sier Marit Hermansen, president i Legeforeningen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Fredag ble det klart at Tor Ingebrigtsen går av på dagen som administrerende direktør ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Det samme gjør styreleder Jorhill Andreassen og nestleder Erling Espeland.

Lederfallet skjer etter at Dagens Medisin tidligere denne uken meldte at det var UNN-direktør Tor Ingebrigtsen som sto bak truslene mot Helse Nord-styreleder Marianne Telle forut for et styremøte i Bodø i desember.

– Denne beslutningen er første steg i å skape ro ved UNN og Helse Nord. I kjølvannet av denne alvorlige avsløringen, ville det vært umulig for Tor Ingebrigtsen å fortsette som sykehusdirektør ut oppsigelsestiden. Det tjener også saken at styreleder ved UNN trekker seg, sier Marit Hermansen, president i Legeforeningen.

– Ukulturen stikker like fullt dypere enn bare denne konkrete hendelsen. Våre tillitsvalgte har i årevis meldt ifra om en sviktende ledelses- og pasientsikkerhetskultur ved sykehuset, men lite har skjedd. Nå er det avgjørende at alle stener snus, slik at UNN kan begynne å se fremover, sier Hermansen.

Powered by Labrador CMS