Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Dagens Medisin møtte helseministeren på Helselederkonferansen i Oslo torsdag for å spørre om hvordan han håndterer trusselsaken. Konferansen samler flere hundre sykehusdirektører og ledere fra hele landet, og Høie åpnet konferansen.

Dagens Medisin møtte helseministeren på Helselederkonferansen i Oslo torsdag for å spørre om hvordan han håndterer trusselsaken. Konferansen samler flere hundre sykehusdirektører og ledere fra hele landet, og Høie åpnet konferansen. Foto: Per Corneliussen

Høie: Trussel-saken er ikke opp til meg å håndtere

Helseminister Bent Høie (H) sier truslene mot Marianne Telle, og Tor Ingebrigtsens avgang, må håndteres av styrene i Helse Nord og UNN.

Annons:

Helse og omsorgsdepartementet og helseminister Bent Høie (H) ble den 4. januar kjent med at det var UNN-direktør Tor Ingebrigtsen som truet Helse Nord-styreleder Marianne Telle.

Les mer: UNN-direktør Tor Ingebrigtsen står bak truslene mot Marianne Telle

Bent Høie vil ikke svare på hvilke konsekvenser han mener dette bør få for Ingebrigtsen:

– Alt som gjelder oppfølgingen av saken må du spørre Helse Nord og UNN-styret om, sier Høie til Dagens Medisin.

– Har du snakket med Tor Ingebrigtsen i løpet av tiden denne saken har vært kjent?

– Nei.

– Tor Ingebrigtsen sier til Nordlys torsdag, at Marianne Telle har brutt en konfidensialitetsavtale som de hadde. Hva tenker du om at dét er Ingebrigtsens fokus nå?

– Alle oppfølging av dette må du snakke med Marianne Telle og Helse Nord om, det er de som har håndtert saken, sier Høie.

Onsdag svarte Helse- og omsorgsdepartementet og Høie følgende på spørsmål om hvordan de har håndtert saken: «Departementet vurderte det slik at det er korrekt at saken blir behandlet på styrenivå. Spørsmålet om trusler mot styreleder i Helse Nord er det opp til styret og styreleder å håndtere»

– I dette tilfellet er det styreleder som er utsatt for trusler. Mener du at hun skal styrebehandle saken? Du er sjefen hennes?

– Det er personen som er utsatt for trusler, som selv må vurdere på hvilken måte de ønsker å håndtere det på. Og så vil alle mennesker som utsettes for trusler få støtte fra det apparatet som finns.

– Har du snakket med Telle om dette?

– Ja. Jeg har møtt Telle i flere sammenhenger etter at dette ble kjent, sier han.

– Mine kommentarer til dette er, punkt én, at trusler er helt uakseptabelt. Og at når det gjelder hvordan man håndterer ledere og personell i tjenesten, så er det enten styre eller øverste leders ansvar. Høie viser for øvrig til samme svar også når vi spør om han mener Ingebrigtsen skal få fortsette i jobben i oppsigelsestiden.

Dagens Medisin intervjuet Høie da Telle den 13.desember fortalte styret og offentligheten om truslene. Han sa også da at trusler er uakseptabelt og at dette er trist for den offentlige debatten.

Kommentarer

Kommentarfunksjonen er stengt.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!