Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Like mange ansatte jobber i Oslo som i Hamar

Hovedadministrasjonen til Helse Sør-Øst har 70 ansatte med arbeidssted Oslo, og 71 med arbeidssted Hamar. I Hamar står mange kontorplasser ledige.

Annons:
LEDIG KAPASITET: Ved Helse Sør-Øst sitt hovedkontor i Hamar står mange kontorplasser ledige.
Foto: Helse Sør-Øst

I 2007 vedtok Stortinget at hovedkontoret til Helse Sør-Øst skulle ligge i Hamar. I tillegg skulle det være et administrasjonssted i Skien. Planen var å bruke offentlige midler til å utvikle steder utenfor de største byene.

Men i dag jobber omtrent like mange på et møtesenter i Oslo, som på hovedkontoret i Hamar- der mange kontorplasser står ledige.

– Overkapasitet på Hamar
– Det stemmer at vi per i dag har en overkapasitet på Hamar. Dette skal vi se på i forbindelse med nyrekruttering fremover, sier kommunikasjonsdirektør Gunn Kristin Sande til Dagens Medisin.

Hun svarer på administrerende direktør Cathrine Lofthus`vegne, siden Lofthus er opptatt.

7,2 millioner i året
Trygve Slagsvold Vedum (Sp) stilte nylig spørsmål til helseministeren i Stortinget om hvor mange som jobber ved de ulike lokasjonene, og hvor mye det koster for Helse Sør-Øst å leie lokaler i Oslo.

Ifølge helseminister Bent Høie koster lokalene i Oslo totalt 7,2 millioner kroner i året. Det er 70 fast ansatte ved lokasjonen i Oslo, 71 i Hamar og 20 i Skien/Tønsberg.

Fem av åtte bor i Oslo
Høie fortalte også at foretaksledelsen har sine ledermøter på Hamar, men har vesentlig mer møteaktivitet i Oslo enn på Hamar.

I ledergruppen er to bosatt i Hamar-området og har kontorplass der, én bor og jobber i Skien, og fem bor og jobber i Oslo.

– Utfordrende
Kommunikasjonsdirektør Sande sier det er en utfordring å samle all aktivitet på Hamar.

– Er det nødvendig å bruke 7 millioner på lokaler i Oslo?

– Lokalene i Oslo er i utgangspunktet et møtesenter, men det er også etablert faste kontorplasser. Det gjennomføres daglig flere møter med ulike aktører og samarbeidspartnere der.

Oslo som møtested
Sande påpeker at Helse Sør-Øst eier helseforetak fra Sørlandet sykehus i sør til Sykehuset Innlandet i nord, og samhandler tett med andre aktører som har sitt hovedsete i Oslo.

– Mange av våre samarbeidspartnere synes det er uhensiktsmessig lang reisevei til Hamar, og Oslo blir derfor i stor grad benyttet som møtested, sier hun.

Strammer inn
Sande understreker at det ikke er noen tvil om at hovedkontoret er på Hamar.

– Men det er riktig at det er vesentlig mer møteaktivitet i Oslo. Lederne i Helse Sør-Øst oppfordres til å holde sine avdelingsmøter på Hamar. Vi er nå i ferd med å få på plass en endelig ledergruppe og vil stramme inn igjen på denne praksisen.

På spørsmål om hvor ofte Cathrine Lofthus var på Hamar i 2017, svarer Sande at dette ikke er loggført.

Trygve Slagsvold Vedum sier til Hamar Arbeiderblad at han vil følge opp saken videre i Stortinget, og utfordre Høie på nytt.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • William Jørgen Koren 07.02.2018 22.42.47

  Er jobbene i HS-Ø RHF så bekvemmelige og enkle at folk kan sitte på rompa hjemme og utføre sine oppgaver der istedenfor å møte på kontoret sitt ? Hva slags arbeidsmoral er dette? Legg ned Supperåd RHF og gi de som utfører den verdiskapende helsedrift arbeidsro!!

 • Lege 07.02.2018 11.05.46

  Politikerene ser ikke ut til å forstå hvorfor vi har byer. Foreslår at helsekomiteenpå stortinget legger alle sine møter til Geiteryggen turisthytte...

Nyheter fra startsiden

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Slik sikret Danmark full åpenhet om industripengene

Bilde av Joachim Henriksen

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Samarbeider kun med åpne leger

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Søk i utbetalingene fra legemiddelindustrien

Oslo universitetssykehus

Går av som HR-direktør ved OUS

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!