Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Like mange ansatte jobber i Oslo som i Hamar

Hovedadministrasjonen til Helse Sør-Øst har 70 ansatte med arbeidssted Oslo, og 71 med arbeidssted Hamar. I Hamar står mange kontorplasser ledige.

Annons:
LEDIG KAPASITET: Ved Helse Sør-Øst sitt hovedkontor i Hamar står mange kontorplasser ledige.
Foto: Helse Sør-Øst

I 2007 vedtok Stortinget at hovedkontoret til Helse Sør-Øst skulle ligge i Hamar. I tillegg skulle det være et administrasjonssted i Skien. Planen var å bruke offentlige midler til å utvikle steder utenfor de største byene.

Men i dag jobber omtrent like mange på et møtesenter i Oslo, som på hovedkontoret i Hamar- der mange kontorplasser står ledige.

– Overkapasitet på Hamar
– Det stemmer at vi per i dag har en overkapasitet på Hamar. Dette skal vi se på i forbindelse med nyrekruttering fremover, sier kommunikasjonsdirektør Gunn Kristin Sande til Dagens Medisin.

Hun svarer på administrerende direktør Cathrine Lofthus`vegne, siden Lofthus er opptatt.

7,2 millioner i året
Trygve Slagsvold Vedum (Sp) stilte nylig spørsmål til helseministeren i Stortinget om hvor mange som jobber ved de ulike lokasjonene, og hvor mye det koster for Helse Sør-Øst å leie lokaler i Oslo.

Ifølge helseminister Bent Høie koster lokalene i Oslo totalt 7,2 millioner kroner i året. Det er 70 fast ansatte ved lokasjonen i Oslo, 71 i Hamar og 20 i Skien/Tønsberg.

Fem av åtte bor i Oslo
Høie fortalte også at foretaksledelsen har sine ledermøter på Hamar, men har vesentlig mer møteaktivitet i Oslo enn på Hamar.

I ledergruppen er to bosatt i Hamar-området og har kontorplass der, én bor og jobber i Skien, og fem bor og jobber i Oslo.

– Utfordrende
Kommunikasjonsdirektør Sande sier det er en utfordring å samle all aktivitet på Hamar.

– Er det nødvendig å bruke 7 millioner på lokaler i Oslo?

– Lokalene i Oslo er i utgangspunktet et møtesenter, men det er også etablert faste kontorplasser. Det gjennomføres daglig flere møter med ulike aktører og samarbeidspartnere der.

Oslo som møtested
Sande påpeker at Helse Sør-Øst eier helseforetak fra Sørlandet sykehus i sør til Sykehuset Innlandet i nord, og samhandler tett med andre aktører som har sitt hovedsete i Oslo.

– Mange av våre samarbeidspartnere synes det er uhensiktsmessig lang reisevei til Hamar, og Oslo blir derfor i stor grad benyttet som møtested, sier hun.

Strammer inn
Sande understreker at det ikke er noen tvil om at hovedkontoret er på Hamar.

– Men det er riktig at det er vesentlig mer møteaktivitet i Oslo. Lederne i Helse Sør-Øst oppfordres til å holde sine avdelingsmøter på Hamar. Vi er nå i ferd med å få på plass en endelig ledergruppe og vil stramme inn igjen på denne praksisen.

På spørsmål om hvor ofte Cathrine Lofthus var på Hamar i 2017, svarer Sande at dette ikke er loggført.

Trygve Slagsvold Vedum sier til Hamar Arbeiderblad at han vil følge opp saken videre i Stortinget, og utfordre Høie på nytt.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • William Jørgen Koren 07.02.2018 22.42.47

  Er jobbene i HS-Ø RHF så bekvemmelige og enkle at folk kan sitte på rompa hjemme og utføre sine oppgaver der istedenfor å møte på kontoret sitt ? Hva slags arbeidsmoral er dette? Legg ned Supperåd RHF og gi de som utfører den verdiskapende helsedrift arbeidsro!!

 • Lege 07.02.2018 11.05.46

  Politikerene ser ikke ut til å forstå hvorfor vi har byer. Foreslår at helsekomiteenpå stortinget legger alle sine møter til Geiteryggen turisthytte...

Nyheter fra startsiden

roger schjerva

FELLES JOURNALLØSNING FOR KOMMUNENE

– Forutsetter obligatorisk kommunal journal

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter